Dzięki za wyrazy uznania. Ponieważ masz grupę A napiszę Ci fragment innego wiersza. Ciekawa jestem czy tak zrobiona surówka będzie ci smakowała...bo są tacy co nie pozwalają na łączenie pewnych produktów. Ja nie będąc dietetykiem posłużyłam się encyklopedią dr D'Adamo, wybrałam same łatwo dostępne i korzystne składniki dla mojej grupy krwi i zaczęłam oczywiście testować. Jem taką (ze składnikami dla gr0) surówkę od 2 lat, prawie codziennie jako samodzielne danie lub z mięsem (nie wieprzowym). Składniki łączę takie, jakie aktualnie posiadam (zależnie też od pory roku). Kroję dość drobno, ale nie miksuję. Pilnuję, aby składników było minimum 10 . Po zjedzeniu takiej zdrowotnej surówki kilka godzin nie chce się jeść. Po pozytywnym doświadczeniu z grupą 0, pomyślałam ,że podobnie jest z innymi. Mój wierszyk wszystkich składników nie ujmuje ale ....wystarczająco dużo by spróbować.
Gdy grupę krwi masz "A" moja Koleżanko
Możesz bez szkody dla zdrowia być wegetarianką.
Otóż właśnie dla ciebie są najbardziej zdrowe
Najzwyklejsze surówki warzywno-owocowe
Możesz robiąc je mieszać zupełnie do woli,
Posypując imbirem, kurkumą (bez soli)
Liście pora, botwiny, selera, szpinaku,
Ząbek czosnku, cebula-też dodają smaku,
Po kawałku, brokułu, rzepy ,kalarepki,
Trochę natki pietruszki, szczypiorku, marchewki,
Morele, wiśnie, czereśnie, grejpfrut, żurawiny,
Jagody, figi, arbuz, ananas, jeżyny,
Pasternak, orzechy włoskie i arachidowe,
Siemię lniane, pestki dyni, wszystko co sojowe,
Koper włoski, cykoria, oliwa z oliwek
Lub olej lniany, mniszek no i dużo śliwek.
Smacznego
Będzie mi bardzo miło poznać inne opinie.
Pozdrawiam
TeSa

.