Korzystne działanie Chlorelli
Yaeyama Chlorella posiada wspaniałe korzyści dla organizmu.
Chlorella vulgaris to nazwa jednokomórkowej algi występującej w słodkich wodach, zwana również często zieloną algą. Nazwa pochodzi od greckich słów chloros (zielony), ella (mały) i vulgaris (zwyczajny), choć chlorella vulgaris jest tak naprawdę niezwykła. Można ją kupić w wielu sklepach ze zdrową żywnością ze względu na swoje niezwykłe właściwości. Występuje w postaci proszku, tabletek lub kapsułek, które jest łatwo przyjmować.
Choć chlorella może być nieznana dla wielu osób, informacje na jej temat pojawiły się w 1985 r. Badania laboratoryjne z tamtego roku wykazały, że wpłynęła ona na zmniejszenie wielkości nowotworów u myszy. Alga ta zawiera również luteinę tj. antyoksydant, który chroni przed problemami oczu związanymi z wiekiem m.in. kataraktą. Chlorella zawiera również najwięcej chlorofilu spośród wszystkich jadalnych gatunków występujących na świecie. Zawiera ok. 3 700 mg chlorofilu na 100 g co stanowi 6 razy więcej niż zawartość chlorofilu w szpinaku. Botanicy uważają, że chlorofil jest istotny dla przetrwania roślin, ponieważ umożliwia wchłanianie światła słonecznego, które jest z kolei przekształcane w energię. Chlorofil jest również ważny dla ludzi, ponieważ pomaga usuwać toksyny z organizmu, wspomaga układ odpornościowy oraz dodaje energii.
Japonia jest sławna ze zdrowego stylu życia, a Japończycy cieszą się jedną z największych średnich życia na świecie. Chlorella to najbardziej popularna zdrowa żywność i jest ona zalecana, kiedy nie można jeść odpowiedniej ilości warzyw. Wiele aptek sprzedaje syntetyczne witaminy, a ludzie chętnie je kupują. Nie wiedzą, że te sztuczne witaminy i minerały nie są w stanie chronić organizmu przed trudnościami nowoczesnego stylu życia. Chlorella zawiera tylko naturalne witaminy niezbędne dla organizmu tj. wit. A, C i E oraz minerały tj. żelazo. Jeśli chcesz zwiększyć masę mięśniową chlorella będzie mieć korzystny wpływ, gdyż zawiera aż 67,5 g białka na 100 g. Zawiera również dużo błonnika przez co utrzymuje układ trawienny w dobrej formie.
Chlorella yaeyama to w 100% chlorella vulgaris hodowana w słodkich wodach rafy koralowej wokół wyspy Ishigaki Japonii. Należy do tej samej rodziny co chlorella vulgaris i posiada te same właściwości tj. niezwykle dużą ilość chlorofilu, białka i innych naturalnych witamin. Podobnie jak chlorella vulgaris, yaeyama chlorella korzysta ze specjalnego procesu przenikania błon komórkowych przez co zachowane są wszystkie substancje odżywcze zawarte w tych algach. Japońska Yaeyama Chlorella jest w 100% naturalna, bez żadnych dodatków, posiada certyfikaty ISO9001-HACCP (odpowiada wysokim standardom bezpieczeństwa żywności), posiada głęboki zielony kolor oraz świeży aromat. Każdy, kto chce cieszyć się lepszym zdrowiem i dużą porcją energii powinien, tak jak 10 mln osób na świecie, stosować chlorellę vulgaris. Potrzebujesz ok. 3g dziennie, aby korzystać z dobroczynnego działania tej algi, która powinna być nazwana „super pokarmem.” Więcej na : www.kenayag.pl
|