tycje napisał(a):
Czy produkty spożywcze, zanim trafią na półki sklepów, są jakoś sprawdzane pod kątem zawartości ciał obcych?
Wiecie, zanim żywność trafi z zakładu przetwórczego - gdzie bada się ją pod wszystkimi względami i w ogóle - przechodzi długą, skomplikowaną drogę. Wprawdzie teraz wszelki osprzęt musi spełniać wyśrubowane normy, ale kto powiedział że jakieś drobiny z łopaty albo uszkodzonego przewodu nie trafią do środka? Jak się zapobiega takim wydarzeniom i wypadkom, czy można tu uzyskać 100% skuteczności zabezpieczeń przed zanieczyszczeniem żywności obcymi substancjami?
PS
Wiecie, producenci i dystrybutorzy armatury przemysłowo-spożywczej zapewniają, że ich towar jest pewny, niezawodny i w ogóle. Ale wystarczy zajrzeć do specyfikacji losowych części ze strony https://www.midatech.pl/ żeby zobaczyć, że każda taka część ma ściśle określone warunki pracy. A co się stanie, kiedy np. temperatura przekroczy dozwolony poziom? O takich rzeczach już się nie wspomina!