Dobra ja nie będę udawała ze reklamuje swój produkt
Bo faktycznie ALGI to naprawdę świetna sprawa!!!
Wodna fauna i flora nie tylko są źródłem doznań estetycznych dla naszych oczu, ale także cennych składników odżywczych.
Spirulina Max to produkt zawierający
algę ? spirulinę,
bogatą w witaminy, składniki mineralne oraz inne pożyteczne substancje, które skutecznie wspomagają stan naszego zdrowia.Produkt o działaniu
wzmacniającym organizm i
pobudzającym system immunologiczny.
Jest pełnowartościowym dodatkiem do diety, szczególnie polecany jako istotny składnik diety wegetariańskiej.
Algi zawierają wyjątkowo duże ilości
substancji mineralnych: jodu, bromu, manganu, potasu, żelaza. Występujące w nich żelazo ma formę organiczną, tak więc wodorosty są jego znakomitym, naturalnym źródłem. Algi zawierają także szerokie spektrum witamin. W ich skład wchodzą wszystkie
witaminy z grupy B, a także witamina C i E. Są także naturalnym źródłem witaminy A oraz kwasu linolowego. W wodorostach występują także pokaźne ilości kwasów nukleinowych (RNA, DNA) oraz chlorofilu.
Ze wszystkich alg, słodkowodna spirulina została uznana przez naukowców za najbardziej obiecującą.Zawiera tak dużą koncentrację
substancji odżywczych, że nie można porównać jej z żadną inną rośliną. Zawiera bardzo rzadki
kwas gamma-linolowy (GLA), w naturze wyłącznie w kobiecym pokarmie i niektórych olejkach roślinnych, np. w olejku z wiesiołka czy ogórecznika, kwas linolowy, witaminę B12, żelazo, kwasy RNA i DNA, silne antyoksydanty, zielony chlorofil, niebieski barwnik, fitocjanin oraz ponad piętnaście karotenoidów, w tym najbardziej znany ß-karoten, którego jest w spirulinie 10 krotnie więcej niż w marchwi. To tylko niektóre ze składników, które świadczą o wysokich walorach zdrowotnych spiruliny.
Dzięki swojemu unikalnemu składowi, spirulina od dziesiątek lat jest wykorzystywana w profilaktyce i wspomaganiu leczenia wielu chorób:? W pierwszym rzędzie nauka potwierdziła niezwykłą skuteczność stosowania spiruliny w walce z różnymi infekcjami, zaczynając od grypy czy wirusa odry, a kończąc na niezwykle groźnym wirusie HIV.
? Dzięki dużej zawartości związków mineralnych, spirulina niweluje zakwaszenie organizmu i przywraca równowagę kwasowo-zasadową
? oraz posiada zdolność odtruwania organizmu z metali ciężkich i innych toksyn.
? Duża zawartość pełnowartościowego białka (ok. 60-70%) czyni z nich cenny dodatek do diet wegetariańskich. Niedobór białka w pokarmach może doprowadzić do zahamowania rozwoju fizycznego i intelektualnego oraz zmniejszenia odpornosci na choroby zakasne.
? Wiele zawartych w spirulinie składników ma silne zdolności hamujące rozwój stanów zapalnych, towarzyszących alergii czy chorobom reumatycznym.
? Przyjmowanie spiruliny obniża poziom "złego" cholesterolu, a zwiększa poziom frakcji HDL, czyli "dobrego cholesterolu".
? Spirulina wykazuje silne działanie krwiotwórcze - poprzez pobudzanie szpiku kostnego, ulega przyspieszeniu proces powstawania zarówno białych, jak i czerwonych krwinek.
? Obecność bardzo łatwo przyswajalnego żelaza, korzystnie wpływa na produkcję hemoglobiny - czerwonego barwnika krwi, który jest odpowiedzialny za transport tlenu w naszym organizmie.
? Spirulina pobudza mechanizmy naprawcze już uszkodzonego DNA, co ma niebagatelne znaczenie w profilaktyce nowotworów. Jej właściwości przeciwnowotworowe zostały potwierdzone, zwłaszcza w odniesieniu do nowotworów jamy ustnej i wątroby.
O spirulinie powinni pamiętać nie tylko chorzy, ale i te osoby, które chcą zachować młodość na długie lata. Stosowanie spiruliny zapewnia bardzo duży wzrost witalności organizmu. Dzięki zawartej fenyloalaninie, zmniejsza uczucie głodu, co ma niebagatelne znaczenie dla utrzymania pięknej, szczupłej sylwetki. Wysoka koncentracja kwasów nukleinowych (DNA i RNA) oraz białek, przyczynia się do odmładzania komórek, tak więc spirulina jest
cudowną alternatywą dla drogich środków kosmetycznych.Nasza skóra stopniowo uwalnia się od zmarszczek, odzyskuje piękny koloryt typowy dla młodego wieku. To tylko niektóre z walorów spiruliny. Do tej pory naukowcy zidentyfikowali w algach ok. 2000 związków niezwykle korzystnych dla ludzkiego zdrowia.
Dzięki temu bogactwu, jej stosowanie jest polecane wszystkim osobom, które chcą cieszyć się długim i aktywnym życiem.
Spirulina Max * Według wyników badań, zażywanie Spiruliny w przeciągu zaledwie czterech tygodni, zmniejsza o 4-5% poziom cholesterolu we krwi
* oraz może doprowadzić do spadku masy ciała o 0,5-1,5 kg.
W krajach azjatyckich algi znane są i używane od tysięcy lat jako lek lub produkt spożywczy. Obliczono, że przeciętny Japończyk spożywa w codziennych posiłkach do 7,3 grama alg morskich. W Meksyku do niektórych słodyczy dodaje się algi, w Australii i Nowej Zelandii na rynku pojawił się napój wyprodukowany z wyciągu z alg. W Japonii, Indiach i Singapurze dostępne są produkty polepszające apetyt, wzbogacone o spirulinę. W wielu krajach algi używane są jako suplement żywieniowy, począwszy od Chile, przez Unię Europejską po Japonię.
W Europie i Stanach Zjednoczonych dopiero od niedawna zyskują popularnosć. Stale poddawane badaniom laboratoryjnym, wciąż ujawniają nowe tajemnice.
1 tabletka zawiera:Spirulina (alga) dehydratyzowana 500.00 mg
Cudowne algi - Zdrowie pochodzi z wody Serdecznie polecam więcej informacji na esuplement.plgg 9447212Składniki preparatów CaliVita są pochodzenia naturalnego. Są to produkty do spożycia zaliczane do tzw. dietetycznych środków spożywczych, co oznacza, że mogą być bezpiecznie stosowane bez kontroli lekarza, zgodnie z zaleceniami i dawkowaniem umieszczonym na polskiej etykiecie. Suplementy żywieniowe CaliVita International znajdujące się w polskiej ofercie, posiadają wymagane w Polsce zezwolenia Głównego Inspektora Sanitarnego (GIS) - są wymagane w przypadku dietetycznych środków spożywczych lub posiadają zezwolenia Polskiego Zakładu Higieny (PZH) - w przypadku kosmetyków. Każda dostawa otrzymuje orzeczenie Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej (SANEPID) o braku zastrzeżeń co do importowanych środków spożywczych.