Cześć sojka
Może nawet czytałaś tu na forum...bo wydaje mi się że coś na ten temat wspominałam po tym jak byłam m.in. na wykładzie dr Ewy Trębas-Pietraś podczas ubiegłorocznej konferencji f. Calivita (14 marca 2009)...gdzie znalazłam się wówczas jako wolny słuchacz (hobbysta). W/w lekarka, powiedziała podczas wykładu, że na podstawie swojego 20 letniego doświadczenia stwierdziła, że obecnie, właśnie jedzenie zgodne z grupą krwi, a więc korzystanie ze wskazówek D'Adamo, jest najskuteczniejszym zabezpieczeniem przed wszelkimi alergiami.
Ze swej strony dodam, że w/g moich spostrzeżeń alergia u osób jadających zgodnie ze swoją grupą krwi jest stanem niezwykle rzadkim. Ja osobiście też się tym sposobem alergii pozbyłam. Pamiętam, że D'Adamo radzi, gdy zostanie przez kogoś zauważona... po prostu przez jakiś czas należy omijać ten produkt. No i warto przypomnieć, że jest oczywiście kierunkowa książka tego autora... z serii zwalcz chorobę dietą zgodną z grupą krwi ALERGIE (Mada 2006). I jeszcze jedno... D'Adamo alergią nazywa coś, co następuje szybko np. po zjedzeniu (natychmiast do pół godziny)...inne przypadki zauważyłam, że nazywa po prostu nietolerancją pokarmową...
A oto znaleziony przed chwilą link do jej opisu alergii .
http://www.skarby-natury.com/index.php?k_d=27&id=316&long&t=newsartPozdrawiam z Wołomina