Zdrowie
Zdrowy styl życia
- strona główna portalu

Żyj zdrowo -forum dyskusyjne

Forum dyskusyjne o zdrowym stylu życia
Obecny czas: Pon Lip 20, 2026 4:47 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 63 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: przyjemna dieta
PostWysłany: Czw Kwi 26, 2018 9:39 pm 
New Member
New Member

Dołączenie: Sob Kwi 21, 2018 11:26 pm
Dieta jest bardzo ważna dla człowieka, pomaga np. w budowaniu wspaniałej szczupłej sylwetki, a także bardzo pozytywnie wpływa na samopoczucie, lecz do dobierania odpowiedniej diety potrzebny jest odpowiedni specjalista, który cie poprowadzi, a nie zaszkodzi, taką osobą jest Igor, którego gorąco polecam, naprawdę zna się na rzeczy. ***

zdrowie

PostWysłany: Nie Maj 13, 2018 11:27 am 
New Member
New Member

Dołączenie: Wto Maj 08, 2018 5:03 pm
Moim zdaniem przyjemna dieta, to taka, która sprawia nam przyjemność (sic!).
Oczywiście, nie mam na myśli diety opartej wyłącznie na ciastkach i fast foodach, ale takiej, gdzie to co jemy nas zachęca do zjedzenia.
Przecież taka kolorowa sałatka z piersią na parze, aż zaprasza do zjedzenia. Ja wiem, że czasem ciężko nam tak gotować, bo praca, bo obowiązki i nie ma czasu, ale tym sposobem właśnie narażamy się na nadprogramowe kilogramy. ***

PostWysłany: Pon Maj 14, 2018 2:19 pm 
New Member
New Member

Dołączenie: Pon Maj 14, 2018 1:44 pm
nie wiem czemu, ale ludzie nie rozumieją, że nie mają być na diecie, tylko zmienić odżywianie na zdrowe na zawsze. czyli zmienić NAWYKI ŻYWIENIOWE. Coś takiego jak dieta to już przeżytek, diety zniechęcają, bo każą sobie czegoś odmawiać, a zdrowe jedzenie może być smaczne i nie musi być czymś strasznym do zniesienia.

PostWysłany: Wto Maj 15, 2018 1:18 pm 
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Maj 15, 2018 1:02 pm
Przyjemna dieta to przede wszystkim odpowiednio zbilansowana dieta, w granicach zdrowego rozsądku tak aby nie przesadzić w żadną ze stron. Polecam podczas diety uzupełniać na bieżąco płyny, tutaj w szczególności dobrze sprawdza się herbaty Yerba mate.

PostWysłany: Wto Maj 15, 2018 9:21 pm 
Member
Member

Dołączenie: Nie Kwi 09, 2017 10:34 am
No dokładnie. To już nawet nie dieta tylko sposob na zycie, cos co nas napedza, cos co gdy sie o tym mysli to nie ma sie od razu dosyc. Nauczylam sie tego dopiero gdy zaczelam brac regularnie catering dietetyczny od macro bios bar. Jedzenie na diecie moze po byc i smaczne i urozmaicone i sycic! No a druga rzecz to wlasnie regularnosc jedzenia. Te 5 posilkow ktore mi przywoza rano do pracy daje mi energie a wieczorem zwyczajnie nie mam napadow glodu dzieki czemu nie podjadam

PostWysłany: Czw Maj 24, 2018 10:24 am 
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Cze 01, 2015 7:56 am
Miejscowość: Kielce
Jak ktoś chce się zdrowo odżywiać i poświęca trochę czasu na naukę w tej kwestii to prędzej czy później ułoży sobie dietę tak, by była przyjemna i zdrowa :)

PostWysłany: Czw Maj 31, 2018 1:45 pm 
New Member
New Member

Dołączenie: Wto Maj 29, 2018 7:29 pm
U mnie się świetnie sprawdza catering dietetyczny, to najprzyjemniejsza dieta, jaką sobie można wyobrazić - nie musisz wymyślać przepisów, ważyć, gotować, pakować, wszystko dostarczą Ci do domu, 5 posiłków na cały dzień - smacznych, ciekawych, pełnowartościowych. Zdecydowanie warto zainteresować się taką formą diety. Ja zamawiam catering z firmy MaczFit.

PostWysłany: Śro Cze 06, 2018 6:11 pm 
New Member
New Member

Dołączenie: Śro Cze 06, 2018 6:07 pm
Kochani :) Do lata już pewnie nie zdąże, no ale lepiej późno niż później. Wymarzyłam sobie wakacje gdzies na jakiejs wyspie na wrzesień i moim celem jest oczywiscie pozbyc się brzucha i tyłka, może schudnąć z nóg. Niestety nie mam czasu ćwiczyć ze względu na pracę. Pracuje długo i w dodatku bez ruchu. Myślę nad dietą pudełkową. Polecacie jakąś konkretnie? Znalazłam dzisiaj całkiem ciekawą na stronie www.fitdiet.pl i zastanawiam się czy jest warta swojej ceny? :) Pomożecie spełnić marzenie? <3

PostWysłany: Pią Lip 20, 2018 8:50 pm 
New Member
New Member

Dołączenie: Pią Lip 20, 2018 6:10 pm
Ja ostatnio myślę o zamówieniu diety na https://www.foodwise.pl Słyszałam, że są bardzo smaczne a dietetyk podchodzi indywidualnie do każdego pacjenta. Chciałabym schudnąć ok 30 kilogramów.Wiele razy próbowałam sama się za to zabrać ale niestety szybko się poddaję.

PostWysłany: Pią Sie 03, 2018 10:51 am 
Member
Member

Dołączenie: Wto Lip 11, 2017 1:45 pm
Dla mnie przyjemna okazała się Wygodnadieta. Z nimi jem zdrowo, smacznie, syto i świeżo. Całą dieta nie kosztuje mnie wielu wyrzeczeń a efekty są bardzo zadowalające. Kolejnym ważnym plusem jest to, że nie muszę sama gotować tylko posiłki mam dostarczane codziennie rano;)

PostWysłany: Śro Wrz 26, 2018 10:36 am 
New Member
New Member

Dołączenie: Śro Wrz 26, 2018 10:33 am
Również zamawiam Wygodnądietę. Posiłki są wyjątkowo dobre i zróżnicowane więc się nie nudzą. dania apetycznie podane i dostarczane na czas. Sama dieta nie kosztuje mnie wiele wyrzeczeń i to dla mnie prawdziwa przyjemność;)

PostWysłany: Śro Lis 14, 2018 7:59 pm 
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Śro Lis 14, 2018 6:39 am
Dieta powinna być z natury przyjemna, tak żeby z przyjemnością jej przestrzegać i nie katowac się. Warto także pomyśleć o suplementacji.

PostWysłany: Pią Lis 16, 2018 10:34 am 
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Śro Wrz 26, 2018 8:51 pm
Współczuję osobom, które od lat opierają się wyłącznie na sałatce, kurczaku i ryżu. Nie od dziś wiadomo, że można jest zróżnicowane posiłki, cieszyć się zdrowym jedzeniem i być szczęśliwym. ***

PostWysłany: Śro Sty 02, 2019 11:07 am 
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Śro Lis 14, 2018 6:39 am
To też fakt, nawet będąc na diecie to warto prowadzić ją po prostu urozmaiconą i od tego zacznijmy, monotonia podczas odżywiania na pewno nikomu z nas nie służy. Wybierajmy te naturalne produkty z pewnego i sprawdzonego źródła.

PostWysłany: Śro Sty 02, 2019 2:13 pm 
Junior Member
Junior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Paź 03, 2017 9:52 am
A czy ktoś z Was korzystał moze z Coacha Żywieniowego? Z tego co czytam na superTy.fit to taka pomoc jest dużym wsparciem dla osób, które nie potrafią wytrwać w swoich postanowieniach, czyli ja. Niestety po wizycie u dietyka, nawyki żywieniowe wróciły dość szybko. A mimo to bardzo chce, by moja dieta była zdrowa i by waga spadła.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 63 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina