Zdrowie
Zdrowy styl życia
- strona główna portalu

Żyj zdrowo -forum dyskusyjne

Forum dyskusyjne o zdrowym stylu życia
Obecny czas: Śro Lip 15, 2026 8:26 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: jak schudnąć 8-10 kg?
PostWysłany: Pią Kwi 08, 2016 9:07 am 
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Cze 01, 2015 7:56 am
Miejscowość: Kielce
bederka napisał(a):
jak mógł CI tak dietetyk powiedzieć ?? To az nie możliwe przecież właśnie ludzie z tendecją do tycia muszą chodzić do dietetyka.

Niestety nie każdy jest kompetentny w tym co robi...

zdrowie

PostWysłany: Pią Kwi 22, 2016 12:49 pm 
New Member
New Member

Dołączenie: Pon Kwi 27, 2015 1:17 pm
Moim zdaniem kluczem do doskonałej sylwetki jest ruch. Ja sama mam pracę biurową i siedzę w niej na pupie. Zmieniłam nawyki żywieniowe i znalazłam fantastyczną siłownię z bardzo motywującymi pracownikami i profesjonalnym sprzętem - Artis Club na Wilanowie w Royal Parku. Po prostu mega miejsce, dzięki ich pomocy schudłam już 15 kg ;>

PostWysłany: Śro Lis 16, 2016 11:22 am 
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Śro Cze 22, 2016 12:08 pm
Trudno się z tym nie zgodzić, faktycznie odpowiedni i przede wszystkim systematyczny trening wraz z dietą, są kluczem do sukcesu. warto też wspomagać się naturalnymi witaminami i suplementami jako dodatek uzupełniający dietę. Akurat podczas ich wyboru możemy pomóc i doradzić.

PostWysłany: Pon Maj 14, 2018 12:58 pm 
New Member
New Member

Dołączenie: Pon Maj 14, 2018 12:38 pm
Witam,
walczę przez dwa lata, aby stracić 10 kg. Próbowałam nawet dietę Dukana, ale bez sensu. Z dietą Dukana straciłam 2 kg w 2 tygodnie, ale naprawdę źle czułam się póżniej.Dlatego spróbowałam używać Reductil Meridia.Złożyłam zamówienie tutaj"acomplia-reductil.net". Efekty są dobre, nie mam już apetytu i straciłam 3 kg. Chcę powiedzieć, że nie mam diety, ale oglądam to co jem i nie jem po 7 wieczorem. Przed tym jak kupiłam te pigułki, dokładnie przestudiowałam produkt i upewniłam się, że to jest skuteczne dla organizmu. Mogę powiedzieć, że są skuteczne i nie mają skutków ubocznych. Więc kontynuując w ten samy sposób, również dostanę sylwetkę, której szukałem przez jakiś czas. Sukcesów dla wszystkich!

PostWysłany: Wto Maj 15, 2018 1:20 pm 
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Maj 15, 2018 1:02 pm
Na forum były poruszane już podobne tematy, warto poszukać i poczytać. Schudnięcie powiedzmy tych 10kg jest jak najbardziej możliwe, wymaga to tylko dobrej diety i systematycznego treningu.

PostWysłany: Czw Maj 24, 2018 10:23 am 
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Tylko przy wyborze dietetyka trzeba pamiętać o tym, by znał się on na tym co robi

PostWysłany: Pią Lip 20, 2018 8:51 pm 
New Member
New Member

Dołączenie: Pią Lip 20, 2018 6:10 pm
Ja mam do zrzucenia 30 kilogramów... Sama sobie jestem winna i teraz próbuję schudnąć. Cwiczę, jeżdżę na rowerze i myślę o diecie z https://www.foodwise.pl Słyszałam wiele dobrego o Pani dietetyk stamtąd i chyba się do niej zgłoszę. Najwyższy czas się z siebie wziąć.

PostWysłany: Pon Lip 23, 2018 3:47 pm 
Member
Member

Dołączenie: Śro Mar 15, 2017 7:37 am
Chociaż każdy organizm reaguje i zachowuje się inaczej, to moim zdaniem najskuteczniejszym sposobem jest po prostu ruch fizyczny, a najbardziej pływanie oraz bieganie. Po czasie na pewno przyniosą efekty, tym bardziej jeżeli połączymy to z zdrowym odżywianiem.

PostWysłany: Wto Lip 31, 2018 8:41 am 
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Zgadzam się, aktywność jest najważniejsza.

PostWysłany: Śro Sie 01, 2018 10:39 am 
New Member
New Member

Dołączenie: Śro Sie 01, 2018 9:30 am
10kg to dość dużo. Na pewno przyda się duża ilość ruchu oraz odpowiednia dieta. Jednak warto skonsultować się z dietetykiem w celu ustalenia indywidualnej diety dla nas.

PostWysłany: Pon Paź 08, 2018 8:46 am 
New Member
New Member

Dołączenie: Pon Paź 08, 2018 8:36 am
Moja koleżanka ze szkoły zawsze miała nadwagę, wszyscy się z niej wyśmiewali, a wiem, że ona prawie nic nie jadła. Pod koniec liceum dopiero ginekolog jej zasugerował, że może mieć problemy z hormonami. Wiem, że długo się leczyła, ale z dobrym skutkiem. Warto pomyśleć o różnych możliwościach, no chyba że ktoś nic ze sobą nie robi, nie stosuje diety i nie ćwiczy, to nie ma co szukać wymówek. Znalazłam bloga http://jakschudnac.blog/szybko/ ale nawet tam piszą, że szybko to to samo co krótko i zachęcają do aktywności... więc potwierdzam, ruch i jeszcze raz ruch!

PostWysłany: Pią Paź 26, 2018 1:03 pm 
Expert
Expert

Dołączenie: Pią Maj 30, 2014 12:53 pm
W zasadzie jest to do osiągnięcia, natomiast na pewno nie szybko i nie od razu. Tutaj potrzeba cierpliwej pracy, treningu oraz rzecz jasna diety- od tego wszystko się zaczyna.

PostWysłany: Śro Sty 23, 2019 3:02 pm 
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Śro Sty 23, 2019 2:44 pm
Miejscowość: Warszawa
Zwiekszyc aktywnosc fizyczna i przestac jesc tlusto i niezdrowo :P

PostWysłany: Pią Mar 15, 2019 12:49 pm 
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Pon Gru 17, 2018 12:40 pm
Moim zdaniem przede wszystkim należy rozpocząć jakąś aktywność fizyczną, a i ograniczyć jedzenie układając dietę odpowiednią do naszego stanu oraz wymagań.

PostWysłany: Śro Lip 24, 2019 7:28 pm 
New Member
New Member

Dołączenie: Śro Lip 24, 2019 7:17 pm
Warto połączyć ćwiczenia z dietą- wtedy efekt będzie dużo szybciej widoczny i lepszy;) Sama akurat zamawiam sobie Wygdonadietę, dzięki nim jem zdrowo i regularnie a to n prawdę bardzo pomaga.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina