Zdrowie
Zdrowy styl życia
- strona główna portalu

Żyj zdrowo

Forum dyskusyjne o zdrowym stylu życia.
Obecny czas: Wto Sty 23, 2018 10:33 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: O szkodliwej chemii w żywności
PostWysłany: Śro Maj 13, 2015 10:04 am 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Kwi 14, 2015 11:45 am
Postów: 26
Asteriusz napisał(a):
No tak, tylko trzeba uważać na maniaków. To, że coś jest naturalne, nie oznacza jeszcze że jest zdrowe. Jad węża jest naturalny :D


Ale masz porównanie . . .
Na pewno nie jest to substancja naturalnie występująca we wszystkim. Czyli nie jest naturalne ponieważ musiała zostać przetworzona aby mogla powstać.

http://www.kardiolo.pl/jad_weza_w_leczeniu_chorob_serca_i_raka.htm


Góra
 Profil  
 

zdrowie



 Temat postu: Re: O szkodliwej chemii w żywności
PostWysłany: Śro Maj 13, 2015 10:40 am 
Offline
New Member
New Member

Dołączenie: Śro Maj 13, 2015 10:22 am
Postów: 3
Miejscowość: Polska
wygląda to dość orientalnie ale faktycznie słyszałem dużo o jego działaniu

_________________
Zapraszam do odwiedzenia mojego Fanpage o zdrowej lokalnej żywności !

https://www.facebook.com/lokalnyspichlerz?ref=hl


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: O szkodliwej chemii w żywności
PostWysłany: Pią Maj 29, 2015 6:34 pm 
Offline
New Member
New Member

Dołączenie: Pią Maj 29, 2015 6:32 pm
Postów: 1
Czy ktoś posiada wiedzę na temat aspartamu?
W internecie jest wiele artykułów na ten temat, ale w każdym możemy znaleźć co innego.
Czy bezpieczne jest jego stosowanie w produktach spożywczych?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: O szkodliwej chemii w żywności
PostWysłany: Pią Paź 16, 2015 10:43 am 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Pią Paź 16, 2015 10:32 am
Postów: 166
To sztuczny słodzik,stosowany np w napojach gazowanych typu Coca Cola light i bardzo szkodliwy dla naszego zdrowia,nie polecam. Jeżeli chcesz uniknąć chemii to staraj się kupować zdrowe produkty,takie jak np: nasze naturalne,swojskie wędliny:)

_________________
www.NaturalneWedliny.pl


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: O szkodliwej chemii w żywności
PostWysłany: Pią Paź 16, 2015 11:07 am 
Offline
New Member
New Member

Dołączenie: Pią Paź 16, 2015 10:34 am
Postów: 8
Co do oczyszczania to ja polecam młody jęczmień nie jest fantastyczny w smaku ale z sokiem owocowym np. pomarańcza smakuje ok a nie dość ze odtruwa organizm, oczyszcza to jeszcze wpływa na lepsza przemianę materii. Młody jęczmień ma silne właściwości przeciwutleniające, co warunkuje jego działanie przeciwzapalne, przeciwnowotworowe i przeciwwirusowe. Dodatkowo wysoka zawartość chlorofilu sprzyja odkwaszeniu organizmu, zapewniając równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Zielony jęczmień oprócz bogactwa witamin i składników mineralnych jest także źródłem rozpuszczalnego błonnika pokarmowego, który przyspiesza metabolizm tłuszczu w organizmie i obniża stężenie cholesterolu we krwi. Ponadto w zielonym jęczmieniu występują frakcje błonnika nierozpuszczalnego warunkujące korzystny wpływ na pracę układu pokarmowego i zmniejszające ryzyko nowotworu jelita grubego.

Ja pije od 2 miesięcy cera jest gładka, pory oczyszczone, ja czuje się lżejsza straciłam 6kg i samopoczucie jest jakieś fajniejsze. Tylko pamiętajcie żeby kupowac w sprawdzonych sklepach, bo można kupić mąkę z barwnikiem. Ja kupiłam na www.herbisarium.pl w ofercie jest młody jęczmień 100g - 12zł a ja kupiłam ten bio - sok - lepiej się rozpuszcza i nie czuć tak proszkowatego smaku 100G - 26 zł


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: O szkodliwej chemii w żywności
PostWysłany: Pią Lis 27, 2015 12:56 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Śro Wrz 30, 2015 3:44 pm
Postów: 147
Aby uniknąć szkodliwej chemii w wielu produktach,polecam ZielonySmak.pl gdzie znajdziecie szeroki wybór dobrej,ekologicznej żywności w niższej cenie:)

_________________
www.Zielonysmak.pl


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: O szkodliwej chemii w żywności
PostWysłany: Pią Gru 08, 2017 1:26 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Czw Gru 08, 2016 4:44 pm
Postów: 17
Z tą chemią w żywności bywa rożnie, czasem nie zdajemy sobie sprawy, że te wszystkie E-coś tam są nazwami zwykłych, często nieszkodliwych dla organizmu substancji. Przynajmniej nie w takich ilościach w jakich dodaje się je do produktu. Np. Ja kiedyś zwróciłem uwagę na dość często pojawiające się E303. Pogrzebałem trochę i co się okazało? Polecam poczytać tutaj: http://www.kobiety.pl/zdrowie/kwas-cytrynowy-ulepszacz-czy-zabojca-mozgu
Fakt jest taki, że z niczym nie można przesadzać, ale też nie popadajmy w paranoję. :wink:


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości

Planujesz na urlop? - http://wypoczynek.turystyka.pl/


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Redakcja serwisu zdrowo.info.pl informuje, że publikowane komentarze są prywatnym opiniami użytkowników forum i nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. | polityka prywatności