Soja w/g encyklopedii D'Adamo
jest korzystna jedynie dla wydzielaczy grupy krwi A i AB. Dla niewydzielaczy grupy krwi B i 0 jest szkodliwa a dla reszty jest obojętna. Ser i mleko sojowe szkodzi nawet niewydzielaczom AB, a płatki i ser sojowy w przypadku całej grupy krwi B należą do kategorii UNIKAĆ. Od wielu lat na świecie wiadomo, że lektyny niektórych produktów, m.in. właśnie soi zachowują się różnie w stosunku do różnych grup krwi. Wykonywanie badań nie uwzględniających tego faktu jest trochę bez sensu. Niestety, różne badania są wykonywane przeważnie w grupach chorych, a poszczególne choroby w większości, trzymają się właścicieli określonych grup krwi. Gdyby w analizach badań zawsze były uwzględniane grupy krwi, może zniknęłyby sprzeczne wyniki? Np. w książce D'Adamo z serii zwalcz chorobę dietą zgodną z grupą krwi - "nowotwór" jest m.in. info: SBA (aglutynina soi) aglutynuje i niszczy komórki rakowe tylko w przypadku grupy krwi A i AB. Soja, mleko sojowe, płatki , granulat i ser sojowy mają własności pożądane przez diabetyków, ale tylko o grupie krwi A. Możesz to sprawdzić w encyklopedii zdrowia i w nowych książkach D'Adamo jak również na stronie dadamo.com, gdzie też jest jeszcze informacja o własnościach przeciw rakowych sera i granulatu sojowego zauważonych również w stosunku do właścicieli grupy krwi AB (choć dla niewydzielaczy AB produkty te są w grupie unikać). Są tam już opublikowane sprostowania dostrzeżonych błędów i odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Pozdrawiam