Zdrowie
Zdrowy styl życia
- strona główna portalu

Żyj zdrowo -forum dyskusyjne

Forum dyskusyjne o zdrowym stylu życia
Obecny czas: Czw Mar 28, 2024 11:30 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: GOTUJ z artystą. Pani Urszula DUDZIAK !!
PostWysłany: Śro Gru 23, 2009 5:24 pm 
Offline
Member
Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Gru 23, 2009 5:19 pm
Postów: 87
Miejscowość: Warszawa
UD1.
10 kilogramów MNIEJ.
Nasza wyjątkowa artystka, jeden z najwspanialszych głosów ludzkich tej planety, Pani Urszula DUDZIAK, szczupleje i pięknieje co widać gołym okiem: powód dieta makrobiotyczna w oparciu o chlebki tzw.
CHLEB typu KR-IRL. Brawo Pani Urszulo !!

Głos i uroda razem powodują, że cała Polska jest pod wrażeniem. SUPER !! :lol: 8-)

Zobacz też:
Wpisz w Google_______: dziendobrytvn.plejada.pl/27,27472
__: http://dziendobrytvn.plejada.pl/27,27472,news,,1,,kuchnia_makrobiotyczna,aktualnosci_detal.html#autoplay

_________________
REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/8256460


Góra
 Profil  
 

zdrowie



 Temat postu: Re: GOTUJ z artystą. Pani Urszula DUDZIAK !!
PostWysłany: Wto Gru 29, 2009 10:30 am 
Offline
New Member
New Member

Dołączenie: Pią Gru 04, 2009 9:35 am
Postów: 5
taaa..juz wpisuje,haha:)takie to skuteczne?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: GOTUJ z artystą. Pani Urszula DUDZIAK !!
PostWysłany: Nie Sty 03, 2010 8:05 am 
Offline
Team Leader
Team Leader

Dołączenie: Wto Cze 24, 2008 7:37 am
Postów: 3942
Witam fanów Pięknych Głosów :)

Ciekawe, jak się ma ta dieta, do teorii Dr Petera J. D'Adamo "Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi" ? (dla ułatwienia podciągnęłam wątek o chlebku).
Niedawno usłyszałam od koleżanki, że fanką sposobu D'Adamo, jest u nas Pani Doda. Myślę, że to prawda. Ja również zauważyłam, że jadanie zgodne z grupą krwi oraz ruch, dobrze służy nie tylko poprawie zdrowia i kondycji, ale też i głosu... z czasem... poprawia się po prostu wszystko. Wielkie szczęście mają osoby, które urodziły się w rodzinach, gdzie od pokoleń jadało się ...dość zdrowo :D

Przesyłam Noworoczne Życzenia z Wołomina :D


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: CHLEB na OTYŁOŚĆ. Podstawa to; ZDROWIE i SYLWETKA.
PostWysłany: Pon Kwi 26, 2010 3:24 pm 
Offline
Member
Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Gru 23, 2009 5:19 pm
Postów: 87
Miejscowość: Warszawa
MOTTO: Polska kasza to; OGROMNA ENERGIA !!
3. TEMAT:
__C H L E B. Przepis WZORCOWY wypieku CHLEBA na OTYŁOŚĆ (mini chlebki).

KASZĘ jaglaną __400g. oraz KASZĘ jęczmienną tzw. średnia lub drobna, również __400g., gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.
PRZYPRAWY to__: sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

UGOTOWANE__: Obie kasze (masa razem 800g.) wchłaniają wtedy całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków.
Do tego właśnie zestawu składników (dwa rodzaje kasz) dodajemy suchą masę: 150 gram OTRĄB PSZENNYCH i dokładnie mieszamy łyżką.
Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra przegotowanej wody.
Dużą łyżką stołową nabieramy zmieszaną masę tj. obie kasze wraz z otrębami. Z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami).
Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.
Uwaga: wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjają OTYŁOŚCI
i CUKRZYCY typu 2.

P R Z E P I S ten jest zamieszczony na stronie internetowej; :lol:
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/

Jest to ewenement w skali kraju i całej Europy. Niezwykle ważna jest też wiedza z książki;
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
W rozdziale NR 35, zamieszczono KOMPENDIUM wiedzy NT: Afrodyzjaki, __SEKS, Hormony, Testosteron.
P. S. __CHLEB na OTYŁOŚĆ, stanowi aktualnie o silnym; UKŁADZIE immunologicznym, organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii, eliminującej; GŁÓD, dlatego iż, GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje POZIOM CUKRU we krwi, na ok. 4-5 godzin !!
tzw. NISKIE węglowodany.
Złe to, WYSOKIE węglowodany. Podnoszą poziom cukru po spożyciu ZBYT wysoko; CUKRZYCA typu 2.
To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!

WAŻNE:
GLUKOZA naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia, postęp. Również produkty zalecane i dozwolone wg tzw.
INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. :roll:
__GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.

UWAGA: Taka kompozycja składników, również kolejność przygotowania tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w szczególności wydolność seksualną organizmu.
Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu;
jak pracują i jak skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy.
Skąd czerpią energię, to oczywiste, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im pogratulować.

PLUSY:
__CHLEB na OTYŁOŚĆ, podnosi poziom cukru po spożyciu o 22% wzrostu, tzw. NISKIE węglowodany.
Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć.
MINUSY:
aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.

PORÓWNANIE:
Chleb upieczony z MĄKI np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze powoduje otyłość i sprzyja cukrzycy typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane.
Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. __WYSOKIE węglowodany, niezdrowe dla człowieka.

REFLEKSJA:
CHLEB na OTYŁOŚĆ, podnosi poziom cukru we krwi po spożyciu o 22% wzrostu, a jego IŻ = 2,2 %, czyli jest o ok. 20% bardziej anty otyłościowy i anty cukrzycowy niż wzorcowy CHLEB typu KR-IRL.
Kasza jęczmienna średnia lub drobna powinna pochodzić wyłącznie z terenów Polski tzn. że jest czysta
i ekologiczna. Duża koncentracja pełnowartościowych składników odżywczych zapewnia również uczucie sytości na długo.

P. S. Aspekt ekonomiczny: cena kaszy jęczmiennej jest o ponad 2x niższa od stale drożejącego importowanego ryżu. Polak rzadko mówi o kaszy, bo dla Niego kasza w potrawie, to __OCZYWISTOŚĆ !! 8-)

_________________
REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/8256460


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: CHLEB na OTYŁOŚĆ. Podstawa to; ZDROWIE (antycukrzycowy).
PostWysłany: Wto Kwi 05, 2011 3:24 pm 
Offline
Member
Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Gru 23, 2009 5:19 pm
Postów: 87
Miejscowość: Warszawa
AKTUALIZACJA 2011.

3.TEMAT.
CHLEB. Przepis WZORCOWY wypieku CHLEBA na OTYŁOŚĆ (mini chlebki). :lol:

KASZĘ jaglaną __400g. oraz KASZĘ jęczmienną tzw. średnia lub drobna, mniej bo __250g., gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.

PRZYPRAWY TO:
Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

UGOTOWANE OBIE KASZE (MASA RAZEM 650 GRAM), WCHŁANIAJĄ WTEDY:
Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (dwa rodzaje kasz) dodajemy suchą masę: 150 gram OTRĄB PSZENNYCH i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra przegotowanej wody.

DUŻĄ ŁYŻKĄ STOŁOWĄ NABIERAMY ZMIESZANĄ MASĘ TJ. OBIE KASZE WRAZ Z OTRĘBAMI:
Z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.

ISTOTNE:
Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.

JEST TO EWENEMENT W SKALI KRAJU I CAŁEJ EUROPY:
Niezwykle ważna jest też wiedza z książki, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

CHLEB na OTYŁOŚĆ, STANOWI AKTUALNIE O SILNYM UKŁADZIE IMMUNOLOGICZNYM:
Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin !! tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. Złe to, WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!

WAŻNE:
GLUKOZA naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, postęp, spokój. Również produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. GLUKOZA nienaturalna; to mąka, cukier. Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. :roll:

TAKA KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW, RÓWNIEŻ KOLEJNOŚĆ PRZYGOTOWANIA:
Tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w szczególności wydolność seksualną organizmu. Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu; jak pracują i jak skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy. Skąd czerpią energię, to oczywiste, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im pogratulować.

PLUSY:
CHLEB na OTYŁOŚĆ, podnosi poziom cukru po spożyciu o 22% wzrostu, tzw. NISKIE węglowodany. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć.
MINUSY:
Aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.

TO ODŻYWIANIE NIE JEST DROGIE, ALE WRĘCZ WYJĄTKOWO TANIE:
Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy, czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że CHLEB na OTYŁOŚĆ syci niewyobrażalnie przez 4-5 godz. eliminując głód, gwarantuje przy tym odżywienie BIOLOGICZNIE WZORCOWE !!

PORÓWNANIE:
Chleb upieczony z MĄKI np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze stymuluje nadwagę i cukrzycę typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane. Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu, niezdrowe dla człowieka.

KONKLUZJA finalna:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL, również CHLEB na OTYŁOŚĆ. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

REFLEKSJA:
CHLEB na OTYŁOŚĆ, podnosi poziom cukru we krwi po spożyciu o 22% wzrostu, a jego IŻ = 2,2 %, czyli jest o ok. 20% bardziej anty otyłościowy i anty cukrzycowy niż wzorcowy CHLEB typu KR-IRL. Kasza jęczmienna średnia lub drobna powinna pochodzić wyłącznie z terenów Polski tzn. że jest czysta i ekologiczna. Duża koncentracja pełnowartościowych składników odżywczych zapewnia również uczucie sytości na długo.

P. S. Aspekt ekonomiczny: cena kaszy jęczmiennej jest o ponad 2x niższa od stale drożejącego importowanego ryżu. Polak rzadko mówi o kaszy, bo dla Niego kasza w potrawie, to OCZYWISTOŚĆ !!

PRZEPIS ten, jest zamieszczony na stronie internetowej; :cool:
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

PRZEPIS JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym przepisie stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego przepisu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. ***

3.TEMAT.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

_________________
REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/8256460


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 13 gości

Planujesz na urlop? - http://wypoczynek.turystyka.pl/


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Redakcja serwisu zdrowo.info.pl informuje, że publikowane komentarze są prywatnym opiniami użytkowników forum i nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. | polityka prywatności