50g płatków owsianych Incola
0,5 szkl. masła orzechowego
2 łyżki mleka kokosowego
2 łyżki syropu klonowego
1 jajko
garść suszonej żurawiny
Składniki suche i mokre mieszamy w osobnych naczyniach. Następnie, po wymieszaniu, dodajemy mokre do suchych. Brytfankę wykładamy folią aluminiową (folię można dodatkowo spryskać niskokalorycznym tłuszczem w sprayu, wtedy będzie mniej przywierać) i wlewamy do niej powstałą masę. Najlepiej jest ją rozłożyć dosyć cienko – wtedy lepiej się upiecze.
Pieczemy w piekarniku przez 20 minut, w temperaturze 180 stopni. Po wyciągnięciu i wystudzeniu ciasta, kroimy na mniejsze kawałki. Rada dla łasuchów: możesz oblać gotowego batonika gorzką czekoladą (oczywiście bez glutenu!).
Zdrowe przekąski tylko z Incolą, a po więcej przepisów zapraszamy na http://www.incola.com.pl/category/przepisy/