WITAM!!!
Każdy kto chce wyrobić sobie jakiś pogląd na temat produktów fermentowanych może przeczytać poniżej wymienione art.:
Na sfermentowanym jedzeniu
http://www.surawka.republika.pl/W25.htm
Suszone owoce, przejadanie się i sfermentowana żywność
http://www.surawka.republika.pl/W24.htm
Jako probiotyk można wykorzystać znanym ,tradycyjny napój pochodzącym z krajów bałtyckich - Rejuvelac , który wykonuje się SAMEMU :
"Należny pociąć kapustę włożyć do blendera zalać woda destylowana,oczyszczona (nie z kranu lub ze studni)do 2/3 pojemności blendera i zmiksować ,przelać do dzbana lub jakiegoś innego najlepiej szklanego naczynia, przykryć i pozostawić na 3 dni w temp.pokojowej.Po trzech dniach soczek jest gotowy,odcedzić farfocle,sok schować do lodówki, pic 1/2 szklanki soku rozrobionego z taka sama ilością wody 2-3xdziennie. Jak napój będzie się kończył powtórzyć procedurę od początku z tym wyjątkiem ze tym razem należny dodać pól szklanki ze starego soku do nowego dzbana i tym sposobem soczek będzie gotowy w 24h.
Każda porcja mikstury zawiera KILKA BILIONÓW BAKTERII
, które oczyszcza nasz przewód pokarmowy z niechcianych grzybów i chorobotwórczych patogenów. Napój należny pic w dawkach 2-3 szklanki na dzień do momentu kiedy stolec zacznie się unosić na wodzie i straci zapach później dawkę można obniżyć do 1 szklanki dziennie".
Gdy stosuje się Rejav.nie ma potrzeby stosowania suplementów probiotycznych - warto poeksperymentować.
Dodam jeszcze ,że można wykonywać Rej . różniastych ziaren zbóż.
POZDRAWIAM Z ZIELONEJ GÓRY