Dzisiaj chcę poruszyć temat warzywa, które założę się, że na pewno posiadasz w kuchni. Jest ono bardzo małe i zazwyczaj używa się go, jako przyprawy. Pasuje ona w sumie świetnie do każdej potrawy, a jego właściwości są niesamowite.Można uwarzyć z niego nalewkę, jeżeli lubisz czasem sobie skubnąć procenta
Przy okazji. Ostatnio pisałem, jakie ciekawe właściwości posiada burak, dlatego jeżeli nie przeczytałeś jeszcze tego artykułu, to znajdziesz go tutaj.: http://bit.ly/KK9aNu
Zawsze lubię wymieniać, na co dana rzecz działa.Więc rozwińmy listę dolegliwości, które zwalcza akurat te warzywo: Gronkowiec, Zapalenie płuc, kaszel krwią, nieżyt żołądka i jelit, niedociśnienie tętnicze, bakteriobójcze, przeciwszkorbutowe, anty-infekcyjne, przeciwreumatyczne, antyseptyczne, przeciw-sklerotyczne, przeciw-zakrzepowe, obniża ciśnienie krwi. Jedzenie surowego czosnku dwa razy w tygodniu obniża ryzyko raka płuc o 44%.
Dalszą część artykułu znajdziesz Tutaj.: http://bit.ly/1ixUaOy