Witam, W książce Pana Dr Joela Fuhrmana :”Superodporność” przeczytałem, że nadmierna suplementacja kwasem foliowym jest szkodliwa nie tylko dla kobiet w ciąży. Pan Doktor sugeruje, żeby u kobiet w ciąży wcześniej badano zawartość kwasu foliowego we krwi.. Jednocześnie Pan Doktor podpowiada aby kobiety w ciąży zachęcać do jedzenia zielonolistnych warzyw między innymi: szpinaku, soczewicy, brokułów, brukselki, szparagów. Według Pana Doktora warzywa te zawierają folian - odpowiednik kwasu foliowego w warzywach. Właśnie spożywanie zielonolistnych warzyw może zapewnić odpowiednią ilość folianu w organizmie. Według Pana Doktora folianu nie można przedawkować. Objaśnienie: 1/Strony 188-192 Ksiązki Pana Dr Joela Fuhrmana: „Superodporność”.Wydalo ją w 2013 roku Wydanictwo: „Studio Astropsychologii” Pozdrawiam, Ryszard Roszkowski http://ryszrosz.blogspot.com
|