Zdrowie
Zdrowy styl życia
- strona główna portalu

Żyj zdrowo -forum dyskusyjne

Forum dyskusyjne o zdrowym stylu życia
Obecny czas: Wto Gru 11, 2018 5:54 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Algi - recepta na lepsze życie?
PostWysłany: Pon Sie 04, 2008 2:31 pm 
Offline
New Member
New Member

Dołączenie: Pon Sie 04, 2008 2:11 pm
Postów: 1
Jak wiemy w Polsce prawie każda osoba ma problemy z wypróżnianiem się, co jest głównym powodem chorób i złej pracy organizmu. Jeśli wypróżnianie nie jest regularne to wszystkie bakterie i toksyny zostają w organizmie i żywią się naszymi narządami, co sprawia że zamiast żyć 140lat, ludzie umierają już w wieku 30-50lat. Wiele kobiet stosuje różne metody odchudzania, które są nieskuteczne ponieważ, żeby stracić na wadze trzeba dożywić mózg, który jest odpowiedzialny za całą pracę organizmu. Jeśli mózg jest dożywiony cały organizm pracuje tak jak należy i to co jest zbyteczne w organizmie to wydalamy, a jeśli wydalamy to czujemy się lepiej, jak również tracimy zbędne kilogramy. Coraz więcej małych dzieci ma ADHD, co jest przyczyną bardzo dużej ilości cukru w organizmie. Są też dzieci, które w młodym wieku nie mają siły na nic, są ospałe, niechętne do życia, po szkole muszą odpoczywać - dlaczego? bo mózg nie jest dotleniony i niedożywiony. Proszę zwrócić uwagę na skład produktów, które podajemy dzieciom i spożywamy na co dzień - na prawie każdym produkcie napisana jest literka "E", "cukier", "aromaty" itp. Człowiek codziennie spożywając nawet te zdrowe posiłki dostarcza do organizmu tylko 150-250 substancji odżywczych, a człowiek potrzebuje ich na dzień od 2000-3000.
Coraz więcej dzieci choruje kilka razy na rok, a my podajemy im antybiotyki, które tylko łagodzą stan wirusowy, a cała chemia jaka zawarta jest w tych antybiotykach odczuwalna jest później przez całe życie, co więcej prawie każda osoba, która bierze często antybiotyki po 2 latach ma alergię. Coraz więcej osób ma problemy z płucami i oddychaniem. Teraz nawet na wsi nie ma czystego powietrza. Na Śląsku zaczynają się masowe zgony spowodowane nadmierną ilością
substancji chemicznych i metali ciężkich w powietrzu.

Ostatnio moja znajoma poleciła mi żebym kupiła sobie algi. Poleciła mi również konkretnie żebym kupiła algi z firmy Wellstar.
Uzasadniła to tym, że to jedyne algi w Polsce które nie są w tabletkach tylko w proszku, dlatego nie niszczą organizmu i przy produkcji nie tracą składników mineralnych i odżywczych, które są kombinacją 3 najważniejszych alg Spiruliny + Chlorelli + Lithothaminium.

Właśnie się zastanawiam nad kupnem takich alg, ( znalazłam nawet sklep w internecie www.zdrowie-wellstar.pl - tutaj również jest opis tych preparatów) ale pierwsze chciałam się dowiedziec o wasze zdanie na ten temat.

Z góry dziękuje za wszystkie komentarze.


Góra
 Profil  
 

zdrowie



 Temat postu: Re: Algi - recepta na lepsze życie?
PostWysłany: Wto Gru 16, 2008 2:50 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Gru 16, 2008 11:40 am
Postów: 12
Miejscowość: Rzesz
Dobra ja nie będę udawała ze reklamuje swój produkt :wink:
Bo faktycznie ALGI to naprawdę świetna sprawa!!!

Wodna fauna i flora nie tylko są źródłem doznań estetycznych dla naszych oczu, ale także cennych składników odżywczych.

Spirulina Max to produkt zawierający algę ? spirulinę, bogatą w witaminy, składniki mineralne oraz inne pożyteczne substancje, które skutecznie wspomagają stan naszego zdrowia.

Produkt o działaniu wzmacniającym organizm i pobudzającym system immunologiczny.

Jest pełnowartościowym dodatkiem do diety, szczególnie polecany jako istotny składnik diety wegetariańskiej.


Algi zawierają wyjątkowo duże ilości substancji mineralnych: jodu, bromu, manganu, potasu, żelaza. Występujące w nich żelazo ma formę organiczną, tak więc wodorosty są jego znakomitym, naturalnym źródłem. Algi zawierają także szerokie spektrum witamin. W ich skład wchodzą wszystkie witaminy z grupy B, a także witamina C i E. Są także naturalnym źródłem witaminy A oraz kwasu linolowego. W wodorostach występują także pokaźne ilości kwasów nukleinowych (RNA, DNA) oraz chlorofilu.


Ze wszystkich alg, słodkowodna spirulina została uznana przez naukowców za najbardziej obiecującą.

Zawiera tak dużą koncentrację substancji odżywczych, że nie można porównać jej z żadną inną rośliną. Zawiera bardzo rzadki kwas gamma-linolowy (GLA), w naturze wyłącznie w kobiecym pokarmie i niektórych olejkach roślinnych, np. w olejku z wiesiołka czy ogórecznika, kwas linolowy, witaminę B12, żelazo, kwasy RNA i DNA, silne antyoksydanty, zielony chlorofil, niebieski barwnik, fitocjanin oraz ponad piętnaście karotenoidów, w tym najbardziej znany ß-karoten, którego jest w spirulinie 10 krotnie więcej niż w marchwi. To tylko niektóre ze składników, które świadczą o wysokich walorach zdrowotnych spiruliny.

Dzięki swojemu unikalnemu składowi, spirulina od dziesiątek lat jest wykorzystywana w profilaktyce i wspomaganiu leczenia wielu chorób:

? W pierwszym rzędzie nauka potwierdziła niezwykłą skuteczność stosowania spiruliny w walce z różnymi infekcjami, zaczynając od grypy czy wirusa odry, a kończąc na niezwykle groźnym wirusie HIV.

? Dzięki dużej zawartości związków mineralnych, spirulina niweluje zakwaszenie organizmu i przywraca równowagę kwasowo-zasadową

? oraz posiada zdolność odtruwania organizmu z metali ciężkich i innych toksyn.

? Duża zawartość pełnowartościowego białka (ok. 60-70%) czyni z nich cenny dodatek do diet wegetariańskich. Niedobór białka w pokarmach może doprowadzić do zahamowania rozwoju fizycznego i intelektualnego oraz zmniejszenia odpornosci na choroby zakasne.

? Wiele zawartych w spirulinie składników ma silne zdolności hamujące rozwój stanów zapalnych, towarzyszących alergii czy chorobom reumatycznym.

? Przyjmowanie spiruliny obniża poziom "złego" cholesterolu, a zwiększa poziom frakcji HDL, czyli "dobrego cholesterolu".

? Spirulina wykazuje silne działanie krwiotwórcze - poprzez pobudzanie szpiku kostnego, ulega przyspieszeniu proces powstawania zarówno białych, jak i czerwonych krwinek.

? Obecność bardzo łatwo przyswajalnego żelaza, korzystnie wpływa na produkcję hemoglobiny - czerwonego barwnika krwi, który jest odpowiedzialny za transport tlenu w naszym organizmie.

? Spirulina pobudza mechanizmy naprawcze już uszkodzonego DNA, co ma niebagatelne znaczenie w profilaktyce nowotworów. Jej właściwości przeciwnowotworowe zostały potwierdzone, zwłaszcza w odniesieniu do nowotworów jamy ustnej i wątroby.

O spirulinie powinni pamiętać nie tylko chorzy, ale i te osoby, które chcą zachować młodość na długie lata.

Stosowanie spiruliny zapewnia bardzo duży wzrost witalności organizmu. Dzięki zawartej fenyloalaninie, zmniejsza uczucie głodu, co ma niebagatelne znaczenie dla utrzymania pięknej, szczupłej sylwetki. Wysoka koncentracja kwasów nukleinowych (DNA i RNA) oraz białek, przyczynia się do odmładzania komórek, tak więc spirulina jest

cudowną alternatywą dla drogich środków kosmetycznych.

Nasza skóra stopniowo uwalnia się od zmarszczek, odzyskuje piękny koloryt typowy dla młodego wieku. To tylko niektóre z walorów spiruliny. Do tej pory naukowcy zidentyfikowali w algach ok. 2000 związków niezwykle korzystnych dla ludzkiego zdrowia.

Dzięki temu bogactwu, jej stosowanie jest polecane wszystkim osobom, które chcą cieszyć się długim i aktywnym życiem.

Spirulina Max

* Według wyników badań, zażywanie Spiruliny w przeciągu zaledwie czterech tygodni, zmniejsza o 4-5% poziom cholesterolu we krwi
* oraz może doprowadzić do spadku masy ciała o 0,5-1,5 kg.

W krajach azjatyckich algi znane są i używane od tysięcy lat jako lek lub produkt spożywczy. Obliczono, że przeciętny Japończyk spożywa w codziennych posiłkach do 7,3 grama alg morskich. W Meksyku do niektórych słodyczy dodaje się algi, w Australii i Nowej Zelandii na rynku pojawił się napój wyprodukowany z wyciągu z alg. W Japonii, Indiach i Singapurze dostępne są produkty polepszające apetyt, wzbogacone o spirulinę. W wielu krajach algi używane są jako suplement żywieniowy, począwszy od Chile, przez Unię Europejską po Japonię.

W Europie i Stanach Zjednoczonych dopiero od niedawna zyskują popularnosć. Stale poddawane badaniom laboratoryjnym, wciąż ujawniają nowe tajemnice.


1 tabletka zawiera:

Spirulina (alga) dehydratyzowana 500.00 mg

Cudowne algi - Zdrowie pochodzi z wody

Serdecznie polecam więcej informacji na esuplement.pl
gg 9447212

Składniki preparatów CaliVita są pochodzenia naturalnego. Są to produkty do spożycia zaliczane do tzw. dietetycznych środków spożywczych, co oznacza, że mogą być bezpiecznie stosowane bez kontroli lekarza, zgodnie z zaleceniami i dawkowaniem umieszczonym na polskiej etykiecie. Suplementy żywieniowe CaliVita International znajdujące się w polskiej ofercie, posiadają wymagane w Polsce zezwolenia Głównego Inspektora Sanitarnego (GIS) - są wymagane w przypadku dietetycznych środków spożywczych lub posiadają zezwolenia Polskiego Zakładu Higieny (PZH) - w przypadku kosmetyków. Każda dostawa otrzymuje orzeczenie Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej (SANEPID) o braku zastrzeżeń co do importowanych środków spożywczych.


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości

Planujesz na urlop? - http://wypoczynek.turystyka.pl/


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Redakcja serwisu zdrowo.info.pl informuje, że publikowane komentarze są prywatnym opiniami użytkowników forum i nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. | polityka prywatności