Zdrowie
Zdrowy styl życia
- strona główna portalu

Żyj zdrowo -forum dyskusyjne

Forum dyskusyjne o zdrowym stylu życia
Obecny czas: Pią Kwi 26, 2024 6:10 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Jak można przyjemnie schudnąć? ...i nadal jeść czekoladę?
PostWysłany: Pią Paź 21, 2011 8:11 am 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Pią Paź 21, 2011 8:09 am
Postów: 10
Chcesz być szczupła. Nie lubisz rezygnować ze słodkiej przyjemności delektowania się czekoladą... Aromat czekolady kusi i uwodzi... Czy możesz ulegać swojemu słodkiemu nałogowi, a mimo schudnąć? Okazuje się, że to całkiem możliwe!

W Stanach Zjednoczonych i praktycznie całej Europie RAW dieta bije popularnością niemalże każdą inną dietę. I choć każda dieta czegoś zakazuje, ta wydaje się całkiem przyjemna, biorąc pod uwagę fakt, że przyzwala, a nawet zachęca do spożywania czekolady! Nie chodzi jednak o jakąkolwiek czekoladę. RAW dieta, surowa dieta lub bardziej po polsku witarianizm to taki sposób odżywiania, który przyzwala na jedzenie żywności ożywionej, czyli takiej, która nie została poddana obróbce termicznej. Do grona entuzjastów RAW diety można zaliczyć między innymi Demi Moore, Natalie Portman czy Uhrme Thurman. Sting jest również wielkim propagatorem tej diety, a Madonna bywając w Stanach odwiedza popularne restauracje raw.

Jaka jest różnica pomiędzy gotowanym a surowym jedzeniem?
W 1930 roku Dr Paul Kouchakoff z grupą lekarzy, przeprowadził badania w Szwajcarskim Instytucie Chemii Klinicznej odnośnie wpływu żywności gotowanej i surowej na układ immunologiczny. Wyniki tych badań były jednoznaczne. Surowa żywność jest rozpoznawalna i akceptowana przez ciało, natomiast gdy spożywamy żywność, która została poddana obróbce cieplnej powyżej 47 stopni Celsjusza, nasz organizm zwiększa ilość białych krwinek. Taka zwiększona produkcja leukocytów dowodzi, że żywność przetworzona termicznie jest nierozpoznawalna przez organizm. Zadaniem białych krwinek jest rozpoznanie zagrożenia i ochrona, ich liczba wzrasta, gdy organizm jest zaatakowany przez wirusy, osłabiony lub ma kontakt z toksycznymi substancjami, również w kontakcie z gotowaną gotowaną żywnością. Warto dodać, że eksperyment dowiódł iż taka reakcja nie zachodzi w przypadku konsumpcji żywności surowej.
W praktyce oznacza to, że żywność RAW jest lepiej przyswajalna, a wszystkie składniki odżywcze w niej zawarte lepiej wykorzystywane przez organizm. Organizm nie jest więc obciążony i nie musi używać własnych rezerw enzymatycznych, które może przeznaczyć na przykład na leczenie organizmu lub odnawianie komórek, czyli spożywanie żywności RAW opóźnia również efekty starzenia się organizmu!
Co za tym je Demi Moore i inni wszyscy stosujący RAW dietę?
Warzywa, owoce, nasiona, orzechy, ziarna, glony, kiełki, superfoods... I wbrew pozorom taki zawężony wybór wciąż pozostawia wiele do popisu w kuchni! W internecie nie brakuje kolorowych przepisów i fantazyjnych raw dań... Można stworzyć mleka na bazie orzechów z kakao, posłodzonym egzotycznym syropem z agawy lub syropem z korzenia yakonu! Do tego czekolada z nieprażonego kakao z mesquite... Na deser lody, ciasto... Można stworzyć praktycznie każdą wersję raw ulubionego gotowanego posiłku. Blogowicze prześcigają się w pomysłach. I choć dieta jest wciąż mało znana w Polsce, już o niej słychać, jest nawet pierwszy sklep internetowy, który w swojej ofercie ma słodkie RAW czekolady, witariańskie krakersy, wodę kokosową, a nawet kosmetyki wyprodukowane w oparciu o filozofię raw diety. Wszystkie produkty posiadają również certyfikaty ekologiczne. Niewątpliwym atutem RAW produktów dostępnych w tym sklepie jest fakt, że są one bezglutenowe, wolne od cukru, nabiału, soi i składników genetycznie modyfikowanych, co sprawia, że są idealne dla cukrzyków, chorych na celiakię, a przede wszystkim dzieci!
W sieci jest również portal dla witarian, gdzie można również zgłębić tę dietę i wymienić się swoimi doświadczeniami z innymi osobami.
RAW dieta jak się okazuje z relacji wielu ludzi, którzy ją zastosowali, nie tylko jest idealnym sposobem na pozbycie się wagi i problemów z cerą czy celluitisem, ale również pomaga wyleczyć tak poważne choroby jak nowotwory, cukrzycę czy otyłość. Angela Stoke z Anglii jest przykładem na to, co można osiągnąć na tej diecie.
Wydaje się, że genialność tej diety jest ukryta w jej prostocie...

więcej ciekawych artykułów http://naszezdrowieiuroda.blogspot.com/

_________________
http://naszezdrowieiuroda.blogspot.com/


Góra
 Profil  
 

zdrowie



 Temat postu: Re: Jak można przyjemnie schudnąć? ...i nadal jeść czekoladę?
PostWysłany: Sob Paź 22, 2011 10:41 am 
Offline
Member
Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Paź 17, 2011 2:52 pm
Postów: 38
może to i skuteczne ale mam własny sposób i czekoladę jem w każdej postaci ważę 50kg :D


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: CZEKOLADA. *****
PostWysłany: Nie Sty 22, 2012 5:03 pm 
Offline
Member
Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Gru 23, 2009 5:19 pm
Postów: 87
Miejscowość: Warszawa
CZEKOLADA. BŁĘDY IG. CZEKOLADA 70%. M. MONTIGNAC. ♥♥♥♥♥

BH.210.
MOTTO: BŁĘDY MERYTORYCZNE, CZYLI INDEKS GLIKEMICZNY. :roll: *****

CZEKOLADA GORZKA:
Autorzy diet w oparciu o IG interpretują, jakoby IG dotyczył węglowodanów, które spożyte przez człowieka podnoszą odpowiednio poziom cukru we krwi po spożyciu, co kwalifikuje dane produkty w kategoriach: na chudnięcie ew. szczuplenie, na utrzymanie wagi oraz na tzw. tycie. I tu zauważamy w tabelach z tzw. IG ogromną ilość błędów, które w rzeczywistości są nieprawdą, zwłaszcza wobec ciekawych każdej diety otyłych mieszkańców naszej planety, a głównie błędem wobec chorych na cukrzycę.

PRZYKŁAD:
Czekolada gorzka, o zawartości kakao minimum 70% jest według tych piewców IG produktem na chudnięcie, z uwagi na Ich klasyfikację , jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG = 22.

PRAWDA RZECZYWISTA WYGLĄDA JEDNAK, OTO TAK:
Cukier spożywczy zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi WYSOKO poziom cukru we krwi po spożyciu o ok. 42% wzrostu, a organizm tworząc trójglicerydy, po wydzieleniu się nadmiernej ilości insuliny z trzustki; realizuje biologicznie znane procesy tak, iż mechanizm tych przemian tworzy OTYŁOŚĆ. Dramatu dopełnia, ogromna MASA tłuszczów zawartych w czekoladzie, która również odkłada się w komórkach tłuszczowych bezpośrednio jako tłuszcz tzw. składnik wysoko energetyczny. Proces szybkiego tycia realizuje się skutecznie i trwale, co jest oczywiste.

CZEKOLADA TAK ZAKWALIFIKOWANA, JEST NAJLEPSZYM PRZYKŁADEM NA BRAK BADAŃ:
I kpinę z inteligencji ludzi, zwłaszcza osób chorych na cukrzycę, jakoby ten produkt można spożywać w cyklu chudnięcia i konsumpcji NISKICH węglowodanów. *****

GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE:
Potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.

CZEKOLADA GORZKA: to
35-40% cukru, biały lub brązowy spożywczy, jako energia zdecydowanie NEGATYWNA, bo plaga otyłości, i cukrzycy typu 2, 40% tłuszczu, nasycony to ten z mleka, i roślinny utwardzony tzw. trans !! Ekspresowe tycie gwarantowane. Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim zdrowiu, powinna być produktem zdecydowanie ZAKAZANYM !! Fabryki smaku działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny marketing, a jakże. Indianin z dżungli BRAZYLIJSKIEJ, wybierze zawsze to kakao fabryczne, chemicznie przygotowane, pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego ? a no bo, smaczniejsze (słodsze: cukier, słodziki). Odnośnie konsumpcji to ostanie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU ŻYWIENIOWEGO.

ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool: *****
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.210.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

_________________
REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/8256460


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak można przyjemnie schudnąć? ...i nadal jeść czekoladę?
PostWysłany: Czw Mar 15, 2012 11:41 am 
Offline
New Member
New Member

Dołączenie: Pon Lut 27, 2012 2:17 pm
Postów: 7
wiśnia napisał(a):
może to i skuteczne ale mam własny sposób i czekoladę jem w każdej postaci ważę 50kg :D


haha, włąśnie - niektórym dobrze :D
pozdrawiam


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak można przyjemnie schudnąć? ...i nadal jeść czekoladę?
PostWysłany: Pią Mar 30, 2012 3:03 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Gru 22, 2011 11:27 am
Postów: 134
wiśnia nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę! :)


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak można przyjemnie schudnąć? ...i nadal jeść czekoladę?
PostWysłany: Wto Kwi 17, 2012 6:35 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Wto Kwi 17, 2012 6:09 pm
Postów: 52
Tylko,że sama czekolada to za mało. Do tego dochodzi praca,aktywność fizyczna,dieta i suplementy. Bez tego nie osiągniemy zadowalającego nas efektu,a jeżeli już to na krótką metę.

_________________
www.twojezdrowie.org - Suplementy CaliVita - Paraprotex, grzybica kuracja, paso


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak można przyjemnie schudnąć? ...i nadal jeść czekoladę?
PostWysłany: Czw Cze 21, 2012 10:28 pm 
Offline
Team Leader
Team Leader

Dołączenie: Wto Cze 24, 2008 7:37 am
Postów: 3942
DominikaAda... jak przeczytam tu na forum kilka identycznie brzmiących Twych wpisów... prawie się załamałam... mogłabyś lepiej postarać się reklamując ten sklep... a poza tym warto byłoby napisać (poszukać na forum u D'Adamo) czy są już dostępne jakieś dane na temat... czy aby wszystkim grupom krwi (ewentualnie GenoTypom) dobrze służy ten Nopalin... bo może kogoś warto przestrzec... Mnie np. najmniejszą wagę zapewnia nie jadanie żadnego pieczywa... natomiast systematyczne jadanie... to 5 kg więcej

Pozdrawiam z Wołomina :)


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak można przyjemnie schudnąć? ...i nadal jeść czekoladę?
PostWysłany: Czw Lip 12, 2012 3:21 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Wto Kwi 17, 2012 6:09 pm
Postów: 52
W kwestii suplementów CaliVita,to racja i zgadzam się. Ale musi byc to połączone również z dietą i ruchem,bez tego ciężko mówić o uzyskaniu dobrego efektu.

_________________
www.twojezdrowie.org - Suplementy CaliVita - Paraprotex, grzybica kuracja, paso


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: CZEKOLADA GORZKA 70% CACAO. (TYCIE EXPRESOWE) *****
PostWysłany: Czw Lip 12, 2012 3:29 pm 
Offline
Member
Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Gru 23, 2009 5:19 pm
Postów: 87
Miejscowość: Warszawa
Suplementy to zawsze chemia spowalniająca i zatruwająca: KOMÓRKI ORGANIZMU !! :lol: ♥♥♥♥♥

_________________
REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/8256460


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 44 gości

Planujesz na urlop? - http://wypoczynek.turystyka.pl/


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Redakcja serwisu zdrowo.info.pl informuje, że publikowane komentarze są prywatnym opiniami użytkowników forum i nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. | polityka prywatności