Zdrowie
Zdrowy styl życia
- strona główna portalu

Żyj zdrowo -forum dyskusyjne

Forum dyskusyjne o zdrowym stylu życia
Obecny czas: Pią Kwi 26, 2024 1:12 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Słodzenie w diecie
PostWysłany: Pon Cze 17, 2013 3:50 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Nie Cze 16, 2013 4:40 pm
Postów: 20
Nopalin - http://naturalnie24.pl/sklep,12,68,nopalin wspomaga skutecznie odchudzanie :)


Góra
 Profil  
 

zdrowie



 Temat postu: Re: Słodzenie w diecie
PostWysłany: Pon Cze 17, 2013 5:00 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Czw Maj 23, 2013 7:07 pm
Postów: 72
Wszystko zależy z jaką dietą mamy do czynienia,generalnie nie używa się cukry jako takiego,zastępuje się go naturalnymi produktami. Warto zajrzeć na naszą stronę Juvital.pl i wiedzieć wiecej.

_________________
www.Juvital.pl


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Słodzenie w diecie
PostWysłany: Pon Lip 01, 2013 7:50 am 
Offline
New Member
New Member

Dołączenie: Czw Cze 27, 2013 12:10 pm
Postów: 4
Ja już odzwyczaiłam się od słodzenia. :) I bardzo się z tego cieszę.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Słodzenie w diecie
PostWysłany: Czw Lip 04, 2013 12:08 pm 
Offline
Team Leader
Team Leader

Dołączenie: Pią Wrz 03, 2010 3:49 pm
Postów: 652
Witam

Dosłownie kilka zdań. Oczywiście najlepiej w ogóle nie słodzić, monosacharydy i disacharydy bowiem doprowadzają do szybkiego przecukrzenia organizmu zwiększając nie tylko ryzyko otyłości, ale i choroby zębów (bakterie je powodujące rozwijają się i namnażają w środowisku słodkim) a także sprzyjają schorzeniom trzustki (pancreas). Do monosacharydów i disacharydów zaliczamy m in glukozę, fruktozę oraz sacharozę.
Jeśli już musimy słodzić polecam naturalny cukier zawarty w korzeniu lukrecji (Radix Glicyrhizae). Lukrecja sprzedawana jest w laskach dokładnie tak jak cynamon, co ułatwia jej stosowanie. Znajdziemy ją na pewno w sklepach ze zdrową żywnością.
Najlepiej jednak jest spożywać cukry złożone (polisacharydy) tj celuloza, czy skrobia, które dłużej się rozkładając nie powodują szkodliwego przecukrzenia organizmu. Polisacharydy znajdziemy np w warzywach, czy produktach zbożowych.
Pozdrawiam
dany


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 44 gości

Planujesz na urlop? - http://wypoczynek.turystyka.pl/


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Redakcja serwisu zdrowo.info.pl informuje, że publikowane komentarze są prywatnym opiniami użytkowników forum i nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. | polityka prywatności