Zdrowie
Zdrowy styl życia
- strona główna portalu

Żyj zdrowo -forum dyskusyjne

Forum dyskusyjne o zdrowym stylu życia
Obecny czas: Sob Kwi 27, 2024 8:53 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: ODCHUDZANIE, wyłącznie jako: ŻYWIENIE RACJONALNE !!
PostWysłany: Pią Paź 22, 2010 8:47 pm 
Offline
Member
Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Gru 23, 2009 5:19 pm
Postów: 87
Miejscowość: Warszawa
60. TEMAT.
MASA, SIŁA, jako substancja oraz treści logiczne tj. ODŻYWIANIE ZDROWE I ROZSĄDNE !!

ZAWSZE w żywieniu należy pamiętać o kilku regułach odżywiania człowieka; tzw. NIEZMIENNYCH !!
Wyniki badań, w laboratoriach np. na oddziałach szpitalnych, czy w przychodniach zdrowia, wykazały bardzo duże podobieństwo między ludźmi 15 a 75 letnimi. Wynika z tych badań jednoznacznie, że różne osoby, a raczej Ich organizmy, reagują na pokarm niemal identycznie, ponieważ liczy się zawsze skład pierwiastkowy produktu zjedzonego przez człowieka, wobec którego, poszczególne narządy wykonują wyuczone przez miliony lat reakcje, długim procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na planecie ZIEMIA.

Dlatego też, w diecie racjonalnej NALEŻY wybierać pożywienie sklasyfikowane wg tabel tzw.
INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu: :lol:

1. ENERGIA:
To głównie, jako podstawa CHLEB typu KR-IRL. IŻ=2,6%
Wiem, że to problem, że się go nie kupi, że trzeba samemu, ale dla pana piekarza toksyczna mąka ma znaczenie, natomiast TWOJE zdrowie, dla pana piekarza znaczenia NIE ma. Dlatego musisz koniecznie sam. Tylko bez miodu, bez rodzynek, bo sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.
WYŁĄCZNIE wg oryginalnego przepisu ze strony internetowej;
Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/

2. MIĘSA:
Wyłącznie chude tj. wołowina, cielęcina, chudy drób bez skóry, cała dziczyzna.

3. RYBY:
Chude i tłuste, ale tłuste to tylko te dzikie, hodowlane WYKLUCZONE !!

4. OWOCE MORZA:
Tylko dzikie, bez octu, bez żadnych dziwnych zalew i sosów.

5. OWOCE:
Zdecydowanie wszystkie, jakie znamy.

6. WARZYWA:
Wszystkie świeże, gotowane, pieczone i smażone, ale jeśli smażone to wyłącznie na kroplach oleju i wodzie, ponieważ chłoną tłuszcz.
GLUKOZA naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, postęp, spokój.

7. NABIAŁ:
Cały i wszystkie przetwory nabiałowe: WYKLUCZONY !!
Mleko krowie na planecie Ziemia jest dla cielaka, a nie dla człowieka. Koncentracja składników, to oczywiste tycie człowieka, wyroby w markecie dodatkowe toksyny. Takich wyrobów cielakowi bym nie dał z szacunku dla zdrowia przyszłej krowy. Cielak staje się krową 12 razy szybciej, niż noworodek dorosłym człowiekiem.
Jeśli babcia pod lasem hoduje krowę, karmi ją wyłącznie trawą, w zimie sianem i suszonymi burakami, to wtedy od takiej zdrowej krowy, mleko jedynie powoduje otyłość u ludzi, ze względu na KONCENTRACJĘ składników. Mleko w marketach oraz np. jogurty z proszku, albo żółty ser 45% tłuszczu o długim terminie przydatności do spożycia, to już inny problem.
P. S. Najwięcej wapnia jest w szprotkach np. wędzone 1400 j. m., mleko tylko 120 j. m., jogurty 120-170 j. m.

7a. JAJA:
Wszystkie jaja np. kurze, przepiórcze są DOZWOLONE.
P. S. Kurczaki nawet małe żywią się wyłącznie trawą, jak dobra gospodyni o nie dba, to również suchymi ziarnami zbóż, no i niekiedy kurczak dzióbnie robaka. To wszystko. Dla ludzi, którzy spożywają jaja kurze problem stanowi jedynie duża ilość tłuszczu, ale to w przypadku, gdy kury są karmione resztkami z pańskiego stołu i spożywają WYSOKIE węglowodany, z chleba lub ciast, czyli chodzi o MĄKĘ. Trzustka u kur działa podobnie jak u człowieka. Jaja zakupione w markecie; to ocenę zostawiam jednak bez komentarza.

8. WĘDLINY:
Wszystkie muszą być wykluczone. Dobra masarnia z 30 dkg mięsa, wykonuje 100 dkg wyrobu finalnego o nazwie smaczna kiełbasa, lub mówią chuda szynka. Resztę ponad te 30 dkg to azotany, azotyny, fosforany,
i cała paleta polepszaczy smaku, zapachu, barwniki itd. To zwykły przekręt i DRAMAT. Jeśli jest inaczej, to dlaczego stację telewizyjną nie wpuszczono do 9 z 10 masarni, które ta TV chciała pokazać. Pokazała tylko tą jedną, przygotowaną do pokazania w TV, i wyglądał ten zakład jakby tam nie było produkcji. Zwyczajnie szkoda słów, po prostu OMIŃ.

9. MĄKA:
Każda mąka np. pszenna, żytnia, odmiana pszenicy tzw. orkiszowa i inne to:
GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Stymuluje otyłość oraz cukrzycę typu 2, wzdęcia i zaparcia mamy gwarantowane !! Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu.

10. CUKIER: spożywczy, biały i brązowy.
Wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !!
GLUKOZA nienaturalna; to mąka i cukier. Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość.

11. NAPOJE:
Kawa ekspres lub rozpuszczalna kofeinowa, herbata czarna, zielona, czerwona, soki świeże owocowe, warzywne to TAK !! Herbaty smakowe wykluczone, karton oczywiście również wykluczony. Alkohol dozwolony to: wina wytrawne i półwytrawne, białe i czerwone, każde piwo jasne, lecz uwaga woda schodzi do 24 godzin po piwku, oraz wódki wyłącznie białe.

12. PRZYGOTOWANIE do spożycia:
Gotowanie w wodzie; TAK. Gotowanie na parze; TAK. Pieczenie wg uznania; TAK. Smażenie na patelni; TAK. Jest tylko warunek podstawowy: smażymy zawsze na kroplach oleju i wodzie, przyprawy to sól kamienna, morska, pieprz, sucha papryka. Olej z pestek winogron, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, taka kolejność użycia, oczywiście do wyboru i smaku.

Dokładniej przeczytasz w książce, naukowego INSTYTUTU IRL KRAKÓW. Książkę tą czytałem, ja się nią zachwycam, i w moim życiu jest na drugim miejscu, zaraz za elementarzem, a przed literaturą w oparciu o którą moja praca doktorska stała się faktem; warto !! po prostu zwyczajny niezbędnik.

MOTTO:
Z tej klasy tytularnym PROFESOREM się nie dyskutuje, należy wyłącznie się w JEGO wykład wsłuchać. Tym profesorem jest; PRZYRODA planety ZIEMIA.

WYSTARCZY zapoznać się z treścią publikacji; :cool:
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Znajdują się w niej unikatowe tabele żywieniowe tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.
NISKIE węglowodany, to np.: banany, buraki, kasza, ryż, winogrona, ziemniaki. Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm !! W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

KONKLUZJA finalna:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.


R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.

PRZYPOMNIENIE:
organizm człowieka buduje nowe komórki w oparciu o składniki i związki pokarmowe dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem. Jemy pokarmy tzw. ŚMIECIOWE, to komórki mamy w złym gatunku; Wynik: częste dolegliwości, choroby, niesprawny układ immunologiczny, również krótkie życie. Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe, wynik jest następujący: realizujemy konstruktywnie, długi cykl życia bez większych dolegliwości i chorób.

Wybór należy do naszego mózgu, który gdy jest odżywiony GLUKOZĄ naturalną, czyli tzw. NISKIMI węglowodanami, tj. do 26% wzrostu; to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejącej dla rozumnego człowieka: OCZYWISTOŚCI.
** :roll:

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

ARTYKUŁ jest oczywiście do WOLNEGO wykorzystania. Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

Dla nas tj. IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy; prawdziwej i jasnej, oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.


MOTTO: Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. **

_________________
REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/8256460


Góra
 Profil  
 

zdrowie



 Temat postu: ODCHUDZANIE, wyłącznie jako: ŻYWIENIE RACJONALNE !!
PostWysłany: Śro Mar 23, 2011 2:14 pm 
Offline
Member
Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Gru 23, 2009 5:19 pm
Postów: 87
Miejscowość: Warszawa
60. TEMAT.
MASA, SIŁA, jako substancja oraz treści logiczne tj. ODŻYWIANIE ZDROWE I ROZSĄDNE !! :lol:

ZAWSZE W ŻYWIENIU NALEŻY PAMIĘTAĆ O KILKU REGUŁACH:
Odżywiania człowieka; tzw. NIEZMIENNYCH !! Wyniki badań, w laboratoriach np. na oddziałach szpitalnych, czy w przychodniach zdrowia, wykazały bardzo duże podobieństwo między ludźmi 15 a 75 letnimi. Wynika z tych badań jednoznacznie, że różne osoby, a raczej Ich organizmy, reagują na pokarm niemal identycznie, ponieważ liczy się zawsze skład pierwiastkowy produktu zjedzonego przez człowieka, wobec którego, poszczególne narządy wykonują wyuczone przez miliony lat reakcje, długim procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na planecie ZIEMIA.

Dlatego też, w diecie racjonalnej NALEŻY wybierać pożywienie sklasyfikowane wg tabel tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu:

1. ENERGIA:
To głównie, jako podstawa CHLEB typu KR-IRL. IŻ=2,6%
Wiem, że to problem, że się go nie kupi, że trzeba samemu, ale dla pana piekarza toksyczna mąka ma znaczenie, natomiast TWOJE zdrowie, dla pana piekarza znaczenia NIE ma. Dlatego musisz koniecznie sam. Tylko bez miodu, bez rodzynek, bo sprzyjają otyłości
i cukrzycy typu 2. WYŁĄCZNIE wg oryginalnego przepisu ze strony internetowej;

Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/

2. MIĘSA:
Wyłącznie chude tj. wołowina, cielęcina, chudy drób bez skóry, cała dziczyzna.

3. RYBY:
Chude i tłuste, ale tłuste to tylko te dzikie, hodowlane WYKLUCZONE !!

4. OWOCE MORZA:
Tylko dzikie, bez octu, bez żadnych dziwnych zalew i sosów.

5. OWOCE:
Zdecydowanie wszystkie, jakie znamy.

6. WARZYWA:
Wszystkie świeże, gotowane, pieczone i smażone, ale jeśli smażone to wyłącznie na kroplach oleju i wodzie, ponieważ chłoną tłuszcz.
GLUKOZA naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, postęp, spokój.

7. NABIAŁ:
Cały i wszystkie przetwory nabiałowe: WYKLUCZONY !!
Mleko krowie na planecie Ziemia jest dla cielaka, a nie dla człowieka. Koncentracja składników, to oczywiste tycie człowieka, wyroby w markecie dodatkowe toksyny. Takich wyrobów cielakowi bym nie dał z szacunku dla zdrowia przyszłej krowy. Cielak staje się krową 12 razy szybciej, niż noworodek dorosłym człowiekiem.
Jeśli babcia pod lasem hoduje krowę, karmi ją wyłącznie trawą, w zimie sianem i suszonymi burakami, to wtedy od takiej zdrowej krowy, mleko jedynie powoduje otyłość u ludzi, ze względu na KONCENTRACJĘ składników. Mleko w marketach oraz np. jogurty z proszku, albo żółty ser 45% tłuszczu o długim terminie przydatności do spożycia, to już inny problem. P. S. Najwięcej wapnia jest w szprotkach np. wędzone 1400 j. m., mleko tylko 120 j. m., jogurty 120-170 j. m.


7a. JAJA:
Wszystkie jaja np. kurze, przepiórcze są DOZWOLONE.
P. S. Kurczaki nawet małe żywią się wyłącznie trawą, jak dobra gospodyni o nie dba, to również suchymi ziarnami zbóż, no i niekiedy kurczak dzióbnie robaka. To wszystko. Dla ludzi, którzy spożywają jaja kurze problem stanowi jedynie duża ilość tłuszczu, ale to w przypadku, gdy kury są karmione resztkami z pańskiego stołu i spożywają WYSOKIE węglowodany, z chleba lub ciast, czyli chodzi o MĄKĘ. Trzustka u kur działa podobnie jak u człowieka. Jaja zakupione w markecie; to ocenę zostawiam jednak bez komentarza.

8. WĘDLINY:
Wszystkie muszą być wykluczone. Dobra masarnia z 30 dkg mięsa, wykonuje 100 dkg wyrobu finalnego o nazwie smaczna kiełbasa, lub mówią chuda szynka. Resztę ponad te 30 dkg to azotany, azotyny, fosforany, i cała paleta polepszaczy smaku, zapachu, barwniki itd. To zwykły przekręt i DRAMAT. Jeśli jest inaczej, to dlaczego stację telewizyjną nie wpuszczono do 9 z 10 masarni, które ta TV chciała pokazać. Pokazała tylko tą jedną, przygotowaną do pokazania w TV, i wyglądał ten zakład jakby tam nie było produkcji. Zwyczajnie szkoda słów, po prostu OMIŃ.

9. MĄKA:
Każda mąka np. pszenna, żytnia, odmiana pszenicy tzw. orkiszowa i inne to: GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Stymuluje otyłość oraz cukrzycę typu 2, wzdęcia i zaparcia mamy gwarantowane !! Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu.

10. CUKIER:
Spożywczy, biały i brązowy. Wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !!
GLUKOZA nienaturalna; to mąka i cukier. Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość.


11. NAPOJE:
Kawa ekspres lub rozpuszczalna kofeinowa, herbata czarna, zielona, czerwona, soki świeże owocowe, warzywne to TAK !! Herbaty smakowe wykluczone, karton oczywiście również wykluczony. Alkohol dozwolony to: wina wytrawne i półwytrawne, białe i czerwone, każde piwo jasne, lecz uwaga woda schodzi do 24 godzin po piwku, oraz wódki wyłącznie białe.

12. PRZYGOTOWANIE DO SPOŻYCIA:
Gotowanie w wodzie; TAK. Gotowanie na parze; TAK. Pieczenie wg uznania; TAK. Smażenie na patelni; TAK. Jest tylko warunek podstawowy: smażymy zawsze na kroplach oleju i wodzie, przyprawy to sól kamienna, morska, pieprz, sucha papryka. Olej z pestek winogron, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, taka kolejność użycia, oczywiście do wyboru i smaku.

Dokładniej przeczytasz w książce, naukowego INSTYTUTU IRL KRAKÓW. Książkę tą czytałem, ja się nią zachwycam, i w moim życiu jest na drugim miejscu, zaraz za elementarzem, a przed literaturą w oparciu o którą moja praca doktorska stała się faktem; warto !! po prostu zwyczajny niezbędnik.

PUENTA:
Z tej klasy tytularnym PROFESOREM się nie dyskutuje, należy wyłącznie się w JEGO wykład wsłuchać. Tym profesorem jest; PRZYRODA planety ZIEMIA.

WYSTARCZY ZAPOZNAĆ SIĘ Z TREŚCIĄ PUBLIKACJI;
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Znajdują się w niej unikatowe tabele żywieniowe tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.
NISKIE węglowodany, to np.: banany, buraki, kasza, ryż, winogrona, ziemniaki. Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE.

WYKLUCZAMY PRODUKTY TZW. ZAKAZANE:
Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm !! W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

KONKLUZJA finalna:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ORGANIZM CZŁOWIEKA BUDUJE NOWE KOMÓRKI W OPRACIU O SKŁADNIKI I ZWIĄZKI POKARMOWE:
Dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem. Jemy pokarmy tzw. ŚMIECIOWE, to komórki mamy w złym gatunku; Wynik: częste dolegliwości, choroby, niesprawny układ immunologiczny, również krótkie życie. Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe, wynik jest następujący: realizujemy konstruktywnie, długi cykl życia bez większych dolegliwości i chorób.

WYBÓR NALEŻY DO NASZEGO MÓZGU, KTÓRY GDY JEST ODŻYWIONY GLUKOZĄ NATURALNĄ:
Czyli tzw. NISKIMI węglowodanami, tj. do 26% wzrostu; to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejącej dla rozumnego człowieka: OCZYWISTOŚCI. :roll:

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

ARTYKUŁ JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. ***
P. S. Od siebie tylko dodam, że te proste zasady zwyczajnie działają. Polecam i pozdrawiam WSZYSTKICH, zwłaszcza Tych z nadwagą.

60. TEMAT.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

_________________
REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/8256460


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Losing weight only as: RATIONAL NUTRITION !!
PostWysłany: Śro Mar 23, 2011 2:16 pm 
Offline
Member
Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Gru 23, 2009 5:19 pm
Postów: 87
Miejscowość: Warszawa
TOPIC NO 60.
WEIGHT, STRENGTH, as the substance and logical content, ie HEALTHY AND REASONABLE
NUTRITION !! *

In human nutrition always remember about few rules:
Results of laboratory tests carried out in hospital wards or in health clinics have shown similarities between15 and 75 year olds. These results prove that our bodies react to food in similar way. This also shows that the only thing that matters is chemical composition of foodstuff consumed by people that perform the same functions learned over million years through a process called LIFE on our planet EARTH.

That’s why in rational diet all food needs to be chosen based on NUTRITION INDEX (NI) classification.

1. ENERGY:
The energy comes mainly from a KR-IRL bread type. (NI = 2.6%)
I know you cannot buy it and you have to bake it yourself. Your local baker might not necessary care about YOUR health and that’s why you have to make it yourself. Bake it without honey or raisins because they lead to obesity and type 2 diabetes. The original recipe can be found on our website:
http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

2. MEAT:
Only lean meat: beef, veal, poultry without skin and game.

3. FISH:
Both lean and fat, but only wild fish, nothing from fish farms !!

4. SEAFOOD:
Only the wild catch without vinegar or other strange sauces.

5. FRUITS:
Definitely, all kinds the are known to us.

6. VEGETABLES:
All fresh, cooked, baked and fried, but fried only with few drops of oil and water as they absorb fat.
Natural GLUCOSE; rice, all the cereals, fruit, vegetables. Logic of thought, progress, peace.

7. DAIRY PRODUCTS:
Milk and all dairy produce are NOT ALLOWED !!
Cow's milk on the planet Earth is only for calves and not for human. The concentration of ingredients leads to
increase in weight and additionally what you buy in the shop is full of toxins. I would not offer these products
to calves out of respect for future cows especially that calf becomes a cow 12 times faster than a baby grows to
an adult man.

A healthy cow fed by fresh grass in the summer and hay in the winter can only give milk that leads to obesity purely due to concentration of nutrients. Milk from supermarkets, yoghurts made with milk with powder or cheese with 45% fat and long expiration date are completely different problem.
PS. Most of calcium is in smoked sardines (eg 1400 weight units), milk has only
120 units and yogurt between 120 and 170 units.

7a. EGGS:
All eggs (chicken, quail etc.) are ALLOWED.
PS. Small chickens are fed with grass and cereal, sometimes chicken can pick a worm. That’s it. The only problem for people who eat eggs is fat. This comes form hens fed by carbohydrates, bread, cakes or anything made of flour. Chicken pancreas is very similar to humans. I leave the judgement on the quality of eggs bought supermarket without any comment.

8. SAUSAGES:
All must be excluded. A good butcher can make 100 grams of finished products from only 30 grams of real meat. Of course it will be called tasty sausage or lean ham but besides
those 30 grams of meat you will also find a lot of nitrates, nitrites, phosphates and the whole palette of flavour enhancers, artificial fragrance and colorants. It is simply a scam and a big DRAMA. That’s a fact because 9 out of 10 buchers do not want to show on TV how meat products are being prepared. I will not waste my words here and suggest you just skip those products.

9. FLOUR:
Each flour type: wheat, rye and other types are made of:
GLUCOSE which is unnatural and we need to rule it out. It promotes obesity and type 2 diabetes. It guarantees bloating and constipation! They are the so called HIGH carbohydrates (from 26.01% of growth).

10. SUGAR:
Both white and brown. Exclude. Obesity, type 2 diabetes guaranteed !!
GLUCOSE from flour and sugar leads to irrational behaviour, frequent
mood changes and nervousness.

11. DRINKS:
Espresso or instant coffee, black, green, red tea, fresh fruit or vegetables juces are definitely approved !! Flavored teas are not allowed. Alcohol is allowed: dry, semidry, red and white wines, beer (lager) and pure vodka.

12. FOOD PREPARATION:
Boiling in water: yes. Steaming: yes. Baking: yes. Frying pan: yes. There is only one condition: always fry on few drops of oil and water. Spices: sea salt, pepper, died paprika. Grape seed oil, olive oil, sunflower oil, in that particular order, up to your choice and taste.

More details can be found in a book published by IRL Institute in Cracow. I have read and admired this book. It takes an important place in my life just after my first school book and before all the literature. That contributed to my PhD thesis. It is worth to have this book at hand.

FINAL SUMMARY:
You just do not argue with a professor of this class and magnitude. This professor is our NATURE form planet EARTH and all you have to do is start listening.

JUST READ THIS BOOK.
The book title: Nutrition guide to a human in 21st century. *
This book contains unique nutritional tables, the so called Nutritional Index (NI of a product).

LOW carbohydrates are for example: bananas, beets, barley, rice, grapes,
potatoes. The publication contains a complete classification of commercially available
food, ie more than 200 entries. We choose the so-called RECOMMENDED and ALLOWED food.

WE EXCLUDE PROHIBITED PRODUCTS:
Only after that we start to control our body and start loosing weight. Chapter 35, contains a compendium of
knowledge on: aphrodisiacs, sex, hormones, testosterone.

Final CONCLUSION:
Quantity of consumed food must be strictly adapted to the lifestyle or in other words to body's own energy needs. The most important stabilizer levelling energy shortages in humans is undoubtedly KR-IRL type BREAD. It is also advisable to consume 2.5-4 pieces of lemon per day. Lemon juice neutralizes the acidity of an empty stomach reducing our appetite.

REFLECTION:
NUTRITIONAL INDEX (NI) and glycemic index are two different views on nature.
NI is the identification of the evolutionary achievements of nature ie. facts. GI is just a virtual view, misinformation, hypocrisy and business.

HUMAN BODY BUILDS NEW CELLS BASED ON FOOD INGREDIENTS AND FOOD
CHEMICALS:
We supply these with our daily food. If we eat the wrong food (junk food) our life will be full of diseases, our immune system will not work properly and we will end up with shorter life. On the other hand when we consume biologically right food our life will be longer and without diseases.

THE CHOICE BELONGS TO OUR BRAIN, WHICH FED with natural glucose, ie:
Low carbohydrates is able to take the right decisions in the reality that is existing for a rational man. *

THE ARTICLE IS OF COURSE FREE TO USE:
Please just note that the content of this article is the identification of phenomena that are evolved by nature, and everyone can try confirm this. The real value is represented by the results of laboratory tests, and not just empty and constantly repeated phrases, false biology, or simply common lies. It's also here that we constantly
talk about the spread of diseases known as obesity plague and type 2 diabetes.

FOR US AT IRL KRAKOW, THE DEFINITION OF CIVILIZATION IS LINKED TO
BRINGING KNOWLEDGE TO PEOPLE, THE REAL AND CLEAR KNOWLEDGE:
That is easy to confirm. Only then can we speak of civilization, as a concept, because the same word repeated many times without any substantive explanation refines nothing. It makes precise and logical judgment of biological truths difficult.

MOTTO:
Human wisdom lies in respecting the achievements of nature and not changing its principles.It is my intention to transfer this wisdom as we realize our life HERE and NOW.
The author: Dr. Jarosław MICHAL; consultant at IRL INSTITUTE CRACOW.

The above content is courtesy of the author, posted as above. ***
PS. I would like to just add that the above simply works. I recommend it to ALL especially if you are overweight.
TOPIC NO 60.

_________________
REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/8256460


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: ODCHUDZANIE, wyłącznie jako: ŻYWIENIE RACJONALNE !!
PostWysłany: Sob Mar 26, 2011 11:26 am 
Offline
New Member
New Member

Dołączenie: Wto Kwi 13, 2010 5:02 pm
Postów: 7
Strasznie skomplikowane!Odchudzanie to najgorętszy temat teraz na wiosnę.Kilogramów i tłuszczyku przybyło,nie mieścimy się w ciuchy sprzed paru miesięcy,chciałoby sie wyglądać pięknie,zgrabnie i wiosennie, a tu nam tłuszczyk nie pozwala.Co robić,głodzić się wymyślając coraz to bardziej nieludzkie diety?W internecie można znaleźć tysiące diet o coraz to bardziej tajemniczych nazwach,czasopisma kobiece też oferują ich niezliczoną ilość.To się po prostu dobrze sprzedaje.Skutek nie zawsze jest taki jak by się chciało,bo kilogramów ubywa, ale zdrowia też,łamliwe paznokcie,szara skóra,wypadające bez blasku włosy to tylko zewnętrzne oznaki tego co się stało wewnątrz organizmu dzięki nieprzemyślanym głodówkom.
Czy ktoś z was wierzy,że można zdrowo zeszczupleć, a przy tym jeszcze odzyskać silne paznokcie,zdrowe lśniące włosy,dużo lepszy wygląd skóry,nabrać sił witalnych? :? :? :?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: ODCHUDZANIE, wyłącznie jako: ŻYWIENIE RACJONALNE !!
PostWysłany: Śro Kwi 13, 2011 10:33 am 
Offline
Expert
Expert

Dołączenie: Śro Paź 27, 2010 8:07 am
Postów: 281
Miejscowość: grupa krwi 0 Rh + , Le (-a, +b), wydzielacz, GT2 zbieracz.
- tu powyżej masz wszystko podane.
- spróbuj na początek CHLEB typu KR-IRL, to jest przebój, wart Nobla.
- wyrzuć ze swojego menu wszystkie mąki na poczatek.
- ja bym jeszcze dodał i poczytaj o diecie genotypowej D'Adamo.
- no ale do tego to trzeba mieć zaparcie i cel.
- cel masz, chyba brakuje zaparcia, czego ci życzę.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: ZAPARCIA. Dieta. Błędy Indeksu glikemicznego.
PostWysłany: Śro Kwi 13, 2011 10:42 pm 
Offline
Member
Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Gru 23, 2009 5:19 pm
Postów: 87
Miejscowość: Warszawa
BH.29.
MOTTO: Na ZAPARCIA to najlepsze jest jedzenie, które nie ZATWARDZA. :lol:

PODSTAWOWYM ZATWARDZACZEM JEST KAŻDY CHLEB UPIECZONY Z MĄKI:
Oraz wszystko co jest słodzone cukrem spożywczym.

PUENTA:
Złe to każda MĄKA (orkiszowa też), oraz CUKIER spożywczy biały i brązowy.

WYSTARCZY, ŻE ZACZNIESZ SIĘ ODŻYWIAĆ WG TABEL TZW. INDEKS ŻYWIENIOWY, TJ. IŻ PRODUKTU:
Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych TOKSYN, energetyczne węglowodany wyłącznie do 26% wzrostu, czyli tzw. NISKIE węglowodany. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. Tabele; Dozwolone oraz Zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych.

NIE TYLKO POZBĘDZIESZ SIĘ ZAPARĆ, ALE TAKŻE WIĘKSZOŚCI WZDĘĆ:
Tego typu dolegliwości należy szybko zwalczać, bo utrudniają życie. Nade wszystko ważne są te tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu, a głównie GLUKOZA naturalna, niezbędne dla naszego mózgu. Tabele IŻ produktu, opracowali naukowcy z instytutu: IRL KRAKÓW, na przestrzeni ostatnich 40 lat (1970-2010). *

POCZYTAJ, ZAPOZNAJ SIĘ TO WYSTARCZA:
Jednak koniecznie pamiętaj o CHLEBie typu KR-IRL, ponieważ to on głównie utrzymuje poziom cukru w stabilnej strefie, czyli nie jesteśmy GŁODNI.

KONKLUZJA finalna:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.29.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

_________________
REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/8256460


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: ODCHUDZANIE, wyłącznie jako: ŻYWIENIE RACJONALNE !!
PostWysłany: Pią Maj 13, 2011 8:47 am 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Pią Mar 25, 2011 11:14 am
Postów: 84
mąka i chleb zatwardzają? dlaczego tak się dzieje?


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 36 gości

Planujesz na urlop? - http://wypoczynek.turystyka.pl/


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Redakcja serwisu zdrowo.info.pl informuje, że publikowane komentarze są prywatnym opiniami użytkowników forum i nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. | polityka prywatności