WITAM
!!!
Grupa krwi grupa krwi , genotyp genotypem - ALE KOMERCYJNY CHŁAM ZAWSZE POZOSTAJE TYLKO PRODUKTEM UKIERUNKOWANYM NA ZYSK NIE ZDROWIE CZŁOWIEKA ( biznes to biznes - na całego ).
Warto się zastanowić nad spożywaniem "mleka" i jego pochodnych. ( grupa krwi , genotyp i ogólnie - zdrowy styl życia w odniesieniu do nabiału ma sens w przypadku krowy odżywiającej się zielona soczystą trawą , zimą sianem o wysokiej wartości biologicznej itp. przebywającej na świeżym powietrzu , zażywającej tzw.: kąpieli słonecznej , pijącej czystą wodę , TRAKTOWANĄ w odpowiedni sposób - mało osób zdaje sobie sprawę jakie ilości hormonu stresu wydzielają zwierzęta w masowych hodowlach i już przed udojem jest to produkt o niskiej wartości biologicznej i odżywczej ).
Dodać należy ,iż mleczne "komercyjne " krowy poprzez pozostawanie w zamkniętym pomieszczeniu same cierpią na liczne niedobory z wit.D. włącznie.
Nie będę podejmował wątku podawania tym pięknym wielkookim zwierzętom całej masy syntetyków w postaci hormonów , szczepionek i lekarstw , ponieważ jest to temat rzeka a wystarczy dodać , iż właśnie pewna ich ilość w postaci metabolitów "powraca " do nic nieświadomego lub "świadomego " konsumenta .
Wszystkie kefiry , jogurty , sery , sery typu feta , riccotta ,mozzarella , masła itd. itp. kupowane w sklepach i marketach są produkowane z MLEKA PASTERYZOWANEGO , które ma wszystkie negatywne cechy mleka przegotowanego.
M.in.: w procesie pasteryzacji zostaje zniszczony prawie całkowicie kwas foliowy i większość wit. z gr.B a po przyswajalnym wapniu organicznym pozostaje tylko "wspomnienie" a w procesie odtłuszczania zostaje usunięta wraz z tłuszczem większość wit.:A , D i E.
( jeżeli do tego jest homogenizowane to wykorzystuje się wysokie ciśnieni rzędu 20 atmosfer
- nieźle i to wszystko dla ludzi i ich nerek , trzustki i wątroby )
Nic tu nie pomaga dodanie dobroczynnych bakterii w postaci tzw.: ziaren kefirowych - tzw.: grzybków kefirowych - chłam pozostaje chłamem negatywnie wpływającym na zdrowie człowieka i niestety ale bakterie nie przekształcają nieorganicznego wapnia w wapń organiczny przyswajalny.
Dlatego jeżeli ktoś musi spożywać nabiał itp.: to może "znaleźć sobie dostawce ze wsi co naturalnie wszystko wytwarza"
( można pozostawić takie mleko aby zsiadło ) - oczywiście można stopniowo eliminować takie produkty (małymi kroczkami ) aż do uniezależnienia organizmu od wydzielin odzwierzęcych wytwarzanych przez gruczoły.
POZDRAWIAM Z ZIELONEJ GÓRY