Zdrowie
Zdrowy styl życia
- strona główna portalu

Żyj zdrowo -forum dyskusyjne

Forum dyskusyjne o zdrowym stylu życia
Obecny czas: Sob Paź 20, 2018 2:01 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Ser z grilla
PostWysłany: Pią Kwi 29, 2011 10:15 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Nie Kwi 01, 2007 4:40 pm
Postów: 56
Składniki:
kilka okrągłych serów Camembert pleśniowych, konfitura żurawinowa, kilka garści umytej i osuszonej rukoli, garść prażonych orzechów
Wykonanie:
Ser owinąć w folię aluminiową, położyć na ruszt, gdy ser spęcznieje zdjąć z rusztu.
Rukolę ułożyć na talerzach, gorący ser wyłożyć na rukolę, podawać przybrany konfiturą żurawinową i posypany orzechami prażonymi.
Konfiturę można zastąpić smażoną, suszoną, świeżą lub mrożoną żurawiną, ale podobno z konfiturą lub dżemem z żurawiny lepiej smakuje. Sama jeszcze nie jadłam takiego serka ale mam zamiar wypróbować ten przepis jak pogoda dopisze w czasie najbliższego weekendu :)
Gdyby jednak pogoda nie dopisała ten przepis też można wykorzystać, wtedy zamiast ser grillować można go zapiec w piekarniku :)


Góra
 Profil  
 

zdrowie



 Temat postu: Re: Ser z grilla
PostWysłany: Sob Cze 04, 2011 11:17 am 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Pią Mar 25, 2011 11:14 am
Postów: 84
brzmi pysznie, ale bez rukoli. strasznie nie lubię jej cierpkiego smaku :(


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Ser z grilla
PostWysłany: Wto Cze 28, 2011 11:44 am 
Offline
New Member
New Member

Dołączenie: Czw Cze 16, 2011 1:40 pm
Postów: 8
Mniam, pychotka! Uwielbiam camembert z żurawiną albo jakimś dżemem np. z owoców leśnych. Sama go często robię, ale na patelni, nie zawsze jest pora na grilla ;) Na samą myśl o nim już mi ślinka cieknie :)!


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Ser z grilla
PostWysłany: Śro Paź 12, 2011 7:34 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Wrz 20, 2011 11:41 am
Postów: 14
Najlepiej smakuje z dżemem owocowym-truskawkowym dla przykładu. A czy ktoś próbował piec góralski oscypek z grilla z żurawina? To dopiero jest przekąska :)


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Ser z grilla
PostWysłany: Śro Sie 06, 2014 10:38 am 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Śro Sie 06, 2014 9:59 am
Postów: 15
Jadłam, gdy byłam w Szczawnicy, kapitalne jedzenie. Nie ma nic lepszego :D Można jeść i jeść ;]

_________________
http://drcubala.com/cms/serdecznie-witamy


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Ser z grilla
PostWysłany: Czw Sie 14, 2014 1:04 pm 
Offline
New Member
New Member

Dołączenie: Pon Sie 04, 2014 9:59 am
Postów: 7
Oj, aż mi ślina pociekła. Na pewno sobie zrobię jak wrócę z pracy:)


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Ser z grilla
PostWysłany: Śro Sie 27, 2014 11:39 am 
Offline
New Member
New Member

Dołączenie: Pon Sie 18, 2014 10:24 am
Postów: 4
Och, pyszne... żeby tylko nie było takie tuczące ;p


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Ser z grilla
PostWysłany: Pon Wrz 01, 2014 10:59 am 
Offline
Member
Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Wrz 01, 2014 9:41 am
Postów: 63
Miejscowość: Krak
jaaa nie mogę, dopiero teraz dorwałam ten przepis, a już grill schowany po sezonie :((

_________________
Grupa krwi: A Trening: bieganie Dieta: indywidualnie dobrana na podstawie do

Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Ser z grilla
PostWysłany: Sob Wrz 06, 2014 8:35 am 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Sob Wrz 06, 2014 7:28 am
Postów: 50
Ja polecam taki pieczony serek z grilla z żurawiną bo naprawdę smakuje wyśmienicie i to dobra przekąska na każdą okazję. Teraz jest ostatni dzwonek aby wypróbować z racji kończącego się sezonu:)

_________________
www.Pomodolio.pl


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Ser z grilla
PostWysłany: Pon Paź 27, 2014 5:47 am 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Pon Paź 27, 2014 5:44 am
Postów: 18
A mi się wydaje, że rukola pasuje idealnie, podkreśla smak sera w mojej opinii.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Ser z grilla
PostWysłany: Śro Lis 26, 2014 4:45 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Pon Lip 07, 2014 9:20 am
Postów: 60
Jako przyprawa rukola jak najbardziej pasuje,ale wtedy mamy raczej ser na słono niż w przypadku dżemu czy żurawiny- na słodko i właśnie ta opcja odpowiada mi zdecydowanie bardziej.

_________________
www.SarmackieSmakolyki.pl


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Ser z grilla
PostWysłany: Nie Mar 08, 2015 2:51 pm 
Offline
New Member
New Member

Dołączenie: Nie Mar 08, 2015 2:17 pm
Postów: 9
Z żurawiną rukola się tak mocno nie gryzie jak w przypadku użycia innego dżemu :D
Na spróbowanie z rukolą zawsze warto zrobić test :D


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Ser z grilla
PostWysłany: Wto Mar 17, 2015 11:52 am 
Offline
Expert
Expert

Dołączenie: Pią Maj 30, 2014 12:53 pm
Postów: 201
Żurawina plus rukola zdecydowanie odpada,ale dając je oddzielnie w każdym z tych przypadków to czemu nie,jak słusznie pisze Przedmówca- mamy wtedy kompozycję na słodko oraz na słono.

_________________
www.Skworcu.com.pl- herbaty,kawy smakowe Yerba Mate.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Ser z grilla
PostWysłany: Pon Cze 01, 2015 12:11 am 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Gru 10, 2014 12:51 pm
Postów: 93
effka napisał(a):
Składniki:
kilka okrągłych serów Camembert pleśniowych, konfitura żurawinowa, kilka garści umytej i osuszonej rukoli, garść prażonych orzechów
Wykonanie:
Ser owinąć w folię aluminiową, położyć na ruszt, gdy ser spęcznieje zdjąć z rusztu.
Rukolę ułożyć na talerzach, gorący ser wyłożyć na rukolę, podawać przybrany konfiturą żurawinową i posypany orzechami prażonymi.
Konfiturę można zastąpić smażoną, suszoną, świeżą lub mrożoną żurawiną, ale podobno z konfiturą lub dżemem z żurawiny lepiej smakuje. Sama jeszcze nie jadłam takiego serka ale mam zamiar wypróbować ten przepis jak pogoda dopisze w czasie najbliższego weekendu :)
Gdyby jednak pogoda nie dopisała ten przepis też można wykorzystać, wtedy zamiast ser grillować można go zapiec w piekarniku :)

Ależ to musi być dobre .....

_________________
http://www.instytutreumatologii.pl/


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Ser z grilla
PostWysłany: Wto Cze 02, 2015 3:32 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Kwi 28, 2015 12:31 pm
Postów: 22
Nie lubię żurawiny, ale uwielbiam cammembert, w każdej formie - "na sucho", smażony, grillowany, pieczony :)


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość

Planujesz na urlop? - http://wypoczynek.turystyka.pl/


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Redakcja serwisu zdrowo.info.pl informuje, że publikowane komentarze są prywatnym opiniami użytkowników forum i nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. | polityka prywatności